CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Joia Culturală TEMCO
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joia Culturală TEMCO  
 
Cu ocazia înplinirii a 10 ani de la primul eveniment cultural, 2004-2014, al manifestărilor ce se desfăşoară sub generiul JOIA CULTURALĂ TEMCO, a avut loc vernisajul expoziţiei de Icoane ”Lumină Lină “ şi lansarea romanului “ Apăsarea depărtărilor“, elaborate de pictorul Mircea Roşa Miro. Manifestarea s-a desfăşurat în Galeria de Artă ”Alex Bucur “şi a fost deschisă de anfitrionul Palatului TEMCO, prof.dr.ing.Pompiliu Manea, din Cluj-Napoca, care a vorbit despre istoria celor 10 ani de manifestări în acest ospitalier loc. După care prof.univ. dr.Negoiţă Lăptoiu a prezentat expoziţia de icoane, subliniind luminozitatea spiritualizată a acestora. A urmat scriitorul Al.Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Americană Română, preşedintele Ligi Scriitorilor Români , care a vorbit despre roman, evidenţiind substanţa vizionară a naratorului. În continuare preşedintele Ligi Scriitorilor Români a ţinut conferinţa “Motivul icoanei în literatura română. “.  
 
În încheiere epigramisul Eugen Albu a susţinut un regal epigramistic.  
 
Manifestarea s-a bucurat de un real succes, fiind apreciată de cei prezenţi.  
 
Gheorghe Roşianu  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Joia Culturală TEMCO / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1196, Anul IV, 10 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!