CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 144 din 24 mai 2011        Toate Articolele Autorului

Al 35-lea Congres al Cultului Creştin Baptist din România - DR. OTNIEL IOAN BUNACIU REALES PREŞEDINTE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România (U.B.C.B.) şi-a desemnat, la Timişoara, noul Comitet Executiv pentru următorii 4 ani. La Congres au participat peste 900 de delegaţi cu drept de vot, fiind înregistrată cea mai mare participare din istoria Cultului Creştin Baptist din România. Preşedinte a fost reales prof. dr. Otniel Ioan Bunaciu, profesor universitar şi decan la Facultatea de Teologie Baptistă a Universităţii Bucureşti şi la Institutul Teologic Baptist din Bucureşti. 
  
În urma alegerilor desfăşurate sub îndemnul “Unitate în Lumina lui Isus Hristos”, cu ocazia celui de-al 35-lea Congres al U.B.C.B. din România, la Timişoara, în perioada 19 – 20 mai, delegaţii bisericilor baptiste cu statut juridic au votat noua structură a Comitetului Executiv care va reprezenta Uniunea în următorii 4 ani, în plan naţional şi internaţional. Preşedinte a fost reconfirmat prof. dr. Otniel Ioan Bunaciu care, dintr-un număr total de 922 voturi valid exprimate a primit 489. Secretar general a fost reales dr. Ionel Tuţac, iar secretar general adjunct pastorul Ilie Milutin. Vicepreşedinte şi responsabil cu activitatea de misiune creştină a fost reales Viorel Candrianu, vicepreşedinte cu activitatea pastorală a fost reconfirmat Ilie Cornel Tinco, vicepreşedinte responsabil cu educaţia a fost reales dr. Paul Negruţ iar vicepreşedinte din partea Convenţiei Maghiare a fost reconfirmat dr. Jozsef Kovacs. Cel de-al 35-lea Congres al Cultului Creştin Baptist din România a fost găzduit de Biserica Baptistă Betel din Timişoara. Mesajul principal al Congresului a fost rostit de invitatul special, John Upton, Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste. Au mai adus saluturi pastorii Valeriu Ghileţchi, Preşedintele Federaţiei Europene Baptiste, Avram Dega, reprezentantul baptiştilor români din Serbia şi Daniel Brânzei - Preşedintele Asociaţiei Baptiste Române din SUA şi Canada. 
  
În cadrul lucrărilor Congresului au fost prezentate rapoartele diferitelor departamente ale U.B.C.B. din România, viziunea candidaţilor şi îndemnuri pentru activitatea de slujire. A fost evocată, pe scurt, istoria celor 90 de ani de existenţă ai Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti şi a fost prezentat raportul celor 20 de ani de activitate ai Universităţii Emanuel din Oradea. Dr. Otniel Ioan Bunaciu a mulţumit Uniunii pentru felul în care s-a reuşit depăşirea nevoilor ivite pe parcursul celor patru ani din primul său mandat, reafirmându-şi credinţa că mişcarea baptistă are un viitor frumos în mâinile lui Dumnezeu. Secretarul general, dr. Ionel Tuţac, a subliniat importanţa preschimbării autorizaţiilor de funcţionare a bisericilor baptiste, deoarece documentele eliberate înainte de anul 2008 nu mai sunt valabile. Vicepreşedintele cu educaţia, dr. Paul Negruţ a propus un amendament la Legea Educaţiei care să corecteze obligativitatea pensionării cadrelor universitare la vârsta de 65 de ani. Delegaţia Comitetului Executiv al U.B.C.B. din România a fost primită de Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, domnul Constantin Ostaficiuc, prilej cu care a fost organizată o conferinţă de presă la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Naţional al Judeţului Timiş. 
  
Comunitatea Creştină Baptistă Oradea a fost reprezentată la Congres de bordul director format din pastorii Petru Vidu, Florian Negruţ, Dorin Hnatiuc, Mihai Micula, Alin Faur, însoţiţi de pastori şi delegaţi ai bisericilor baptiste din Bihor şi Satu Mare. Lucrările celui de-al 35-lea Congres al U.B.C.B. din România s-au încheiat cu un serviciu religios. 
  
Sorin PETRACHE 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Al 35-lea Congres al Cultului Creştin Baptist din România - DR. OTNIEL IOAN BUNACIU REALES PREŞEDINTE / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 144, Anul I, 24 mai 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!