CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1085 din 20 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Administraţia Bazinală de Apă Siret a finalizat Centrul de Management Bazinal în Gospodărirea Apelor
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Vineri, 20 decembrie 2013, ora 13, 30 are loc recepţia la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Centrul de Management Bazinal în Gospodărirea Apelor Bacău, situat în strada Nicolae Lascăr Bogdan, nr. 15C din Bacău.  

„Centrul de Management Bazinal în Gospodărirea Apelor are un rol complex, determinat de implementarea Directivelor Uniunii Europene în domeniul apelor, în bazinul hidrografic Siret şi de implementarea unui management modern şi durabil în activitatea de gospodărire a apelor. Acesta cuprinde un laborator regional de monitorizare a calităţii apei, un centru de formare profesională în domeniul gospodăririi apei, precum şi sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău”, a precizat dr. Ing. Emil Vamanu, director Administraţia Bazinală de Apă Siret.  

Laboratorul regional care funcţionează în cadrul Centrului are rolul de a identifica şi monitoriza prezenţa în cursurile de apă a substanţelor prioritare/prioritar periculoase şi a metalelor grele. Acest laborator dispune de echipamente extrem de performante, printre care un gazcromatograf GCMS, cu un modul pentru benzen, toluen şi xilen şi un modul pentru ierbicide acide; un gazcromatograf GC/ECD cu un modul pentru pesticide PCB şi unul pentru trihalometani; un lichidcromatograf şi un ioncromatograf; două aparate pentru detectarea metalelor grele (ICPMS şi AAS) şi un analizor atomic cu fluorescenţă pentru mercur. Pentru construirea acestui laborator la Bacău au fost depuse eforturi considerabile, datorită importanţei sale. Administraţia Naţională „Apele Române” a dispus construirea a patru astfel de laboratoare în toată ţara. Bacăul a fost desemnat drept una dintre locaţii datorită importanţei ca resurse de apă a bazinului hidrografic Siret. Acest bazin, împreună cu bazinul râului Prut, formează o importantă entitate hidrografică ce trebuie monitorizată conform normelor europene, astfel încât laboratorul regional Bacău deserveşte atât Administraţia Bazinală de Apă Siret Bacău, cât şi Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad Iaşi.  

Centrul de management va cuprinde şi un centru de formare profesională pe problematica analizelor de gaz/lichid cromatografie şi spectrometrie, pe problematica managementului fenomenelor hidrometeorologice periculoase, a intervenţiilor la poluări accidentale, precum şi pe tema apărării împotriva inundaţiilor a personalului din domeniul apelor şi a altor categorii profesionale care, prin activitatea lor, au legătură cu apele.  

Nu în ultimul rând, în clădirea Centrului funcţionează sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, subunitate a Administraţiei Bazinale de Apă Siret, careadministrează resursele de apă de suprafaţă şi subterane din domeniul public al statului şi infrastructura formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, regularizări şi apărări de mal, prize de apă şi alte lucrări specifice (veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă) din judeţul Bacău şi parţial din judeţele Harghita şi Covasna.  

Investiţia a fost realizată din surse proprii, având o valoare de 7.884.728,93 lei, din care 7.220.150,32 lei pentru construcţii şi montaj.  

(Aurel V. Zgheran, Georgiana CERNAT - Relaţii cu Presa si Secretariat Tehnic al Comitetului de Bazin Siret
A.N. "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Siret Bacau
str. Cuza Voda, nr. 1, cod 600274
tel. 0234-541646, int. 135
mobil: 0744-772237
e-mail: georgiana.cernat@das.rowater.ro)  

Referinţă Bibliografică:
Administraţia Bazinală de Apă Siret a finalizat Centrul de Management Bazinal în Gospodărirea Apelor / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1085, Anul III, 20 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!