CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Adina Rosenkranz Herscovici
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DATE PERSONALE  
 
ROSENKRANZ-HERSCOVICI Adina. Născută la Bucureşti. Stabilită în Israel de la vârsta de 15 ani. Poetă, prozatoare şi profesoară de limba franceză.  
 
Studii în România: București, şcoala elementară Barbu Ştefănescu Delavrancea (4 ani) şi şcoala medie „Matei Basarab” (5 ani). Studii în Israel:Tel Aviv, Liceul "Alliance israélite universelle"(3 ani). Universitatea Tel Aviv, Facultatea de Ştiinţe Umane, secţia de Limbă şi Literatură Franceză şi Facultatea de Ştiinţe Sociale, secţia Ştiinţe Politice. A studiat arta dramatică (un an) în cadrul secţiei de Teatru a Universităţii Tel Aviv. Diplomă de pedagogie (limba de predare franceză). Masterat în Lingvistică Franceză.  
 
Activitate profesională: A predat mai mulţi ani limba franceză în şcoli elementare şi medii. Pasionată de franceză, de muzică franceză, de teatru şi poezie, a organizat spectacole, în care elevii au interpretat cu succes cântece, scenete de teatru. A făcut şi face parte din grupe dramatice şi muzicale pentru amatori, şi participă la ateliere de creaţie poetică în limba ebraică.  
 
Activitate literară: Scrie poezii în limbile: franceză, ebraică, română şi italiană, traducându-le şi adaptându-le dintr-o limbă în alta. A publicat în Israel,in august 2015,la Editura Familia, un volum de poezii în aceste 4 limbi. Volumul se intitulează: „Mon flirt avec la poésie" sau „Flirtul meu cu poezia" (în ebraică: „ Meflartetet im haşira").  
 
Publică poezii şi proză în mai multe reviste de limbă română: „Clipa” şi „Revista Radio Metafora” (SUA), „Prolitera” „ASILR” (Revista Asociaţiei Scriitorilor Israelieni de Limbă Română), „Armonii Culturale” (Adjud), „Confluenţe Literare” (Bucureşti), „Singur” (Târgovişte), „Starpress” (Rm. Vâlcea), ş.a.  
 
Referinţă Bibliografică:
Adina Rosenkranz Herscovici / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1694, Anul V, 21 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!