CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

ADDENDA (5)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Costel Zăgan : "A fi profesor la ţară înseamnă să poţi face un pas. Un pas din infern în...prezent !"  

 

- Pe plan literar, am debutat, ca orice poet, de mai multe ori. Mai întâi, în revista Liceului "A.T.Laurian", prin 1973-1974, apoi în ziarul judeţean Clopotul, în 1977. După aceea în Flacăra lui Adrian Păunescu, Familia, Caiete botoşănene.  

În 1983, am luat Premiul revistei Steaua, la Festivalul de Poezie Poemele luminii , iar în anul 1995, am primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Moldova -Iaşi, la Porni Luceafărul.  

Tot în 1995, îmi apare volumul Poeme infracţionale, scris şi manufacturat în Penitenciarul Botoşani, unde singurătatea mea a hibernat un an şi jumătate , din motive, pardon, cauze arhicunoscute şi depăşite, din fericire.  

 

Totuşi nu pot trece cu vederea din această perioadă , înfiinţarea revistei cu circuit închis Caietele lui Cain. Nici interviul pe care mi l-a luat revista Timpul (Iaşi), prin persoana lui Viorel Ilişoi : "Dacă vrei să scrii o poezie, cheamă-ţi avocatul !" (decembrie 1995), precum şi grupajul de poezii publicat în revista Hyperion, nr.1-4,1995, la rubrica Poezia spaţiului concentraţionar.  


-Cum v-aţi apropiat de jurnalism ?  

 

- M-am apropiat când, liber fiind din nou şi şomer, am urmat aşa-numitele cursuri de iniţiere în jurnalism, susţinute cu aplomb pedagogic, profesional şi părintesc de numiţii : Radu Câjvăneanu şi Lucia Olaru Nenati.  

Aceste cursuri m-au îmbolnăvit pe viaţă de patima de-a scrie. Şi nu doar poeme, ci şi Lecturi perpendiculare precum şi alte articole unde-mi tăiam singur craca de sub piciorele minciunii şi (im)posturii (im)personale.  

 

P.U.  

Costel Zăgan, Deşertul de catifea (139)  

 
 

 

Referinţă Bibliografică:
ADDENDA (5) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1114, Anul IV, 18 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!