CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

ADDENDA (3)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În anul 1982 , m-am căsătorit cu învăţătoarea Doina Alupoaie. Tocmai fusese repartizată la şcoala din satul meu natal.Eu aveam deja state vechi de vreo trei ani , la aceeaşi şcoală , bineînţeles!  

 

Între 1983 şi 1989, punem la cale, eu şi nevastă-mea , cinci copii : trei fete şi doi băieţi. La această oră, copiii noştri se află pe următoarele trepte ale destinului personal :  

 

* DIANA-MIHAELA, anul IV, Liceul Pedagogic Botoşani ;  

* MONICA, anul III, acelaşi liceu ;  

* MARIUS-ILIE, anul I, Liceul "Demostene Botez", Truşeşti ;  

* IOANA-LOREDANA, clasa a VII-a, Şcoala "Tudor Vladimirescu", Albeşti ;  

* ANDREI-VICTOR, clasa a V-a, aceeaşi şcoală.  

 

- De unde aveţi această pasiune arzătoare pentru scris şi literatură ?  

 

- Dragostea pentru literatură, pentru poezie în special, cred că vine de la mama şi de la un frate al bunicului din partea tatălui meu; un călugăr iubitor de vin şi de cărţi rare !  

Au urmat în ordine cronologică învăţătorii : Constansa şi Constantin Costânceanu, Dumitru Gheorghiţă. Apoi, profesorii de Limba şi literatura română : Ioan Lăcătuşu, Cornelia Popa şi poetul Dumitru Ţiganiuc.  

Un loc aparte în formare gustului meu pentru literatură l-a avut cenaclul de la Casa Corpului Didactic Botoşani, condus cu dragoste şi competenţă de poetul şi profesorul Dumitru Ţiganiuc.  

Tot aici l-am întâlnit, licean fiind, şi pe poetul Mihai Munteanu.  

În aceeaşi perioadă, are loc şi întâlnirea cu extraordinarul om şi poet Lucian Valea, dar şi cu mai tinerii şi încăpăţânaţii întru poezie - Gellu Dorian, Val Guraliuc, Constantin Bojescu, Lucian Alecsa, George Luca şi, desigur, cu acel argint viu, metaforic vorbind, Emil Iordache.  

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (137)  

 
 

 

Referinţă Bibliografică:
ADDENDA (3) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1112, Anul IV, 16 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!