CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Confluenţe Româneşti         Ediţia nr. 214 din 02 august 2011        Toate Articolele Autorului

A scrie un pamflet de succes
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Pamfletul este o specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepţii politice, aspecte negative ale realităţii sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. Pamfletul face parte din Stilul publicistic.  

Text preluat de la adresa: http://www.erepublik.com/en/article/cum-scriem-un-comment-de-succes-pamflet--1504226/1/20  

In primul rand trebuie sa aveti neaparat o tinta bine stabilita, doua vorbe in vant cu "vote,v,subscribe,magnific,incantator,extaziant" vor gadila orgoliul autorului, dar nu vor lasa o impresie prea puternica asupra celorlalti cititori. Aici bineinteles intervenind exceptia unde chiar dumneavoastra sunteti autorul articolului, situatie in care oricare din acele cuvinte sunt binevenite pentru a exalta opera.

Tinta o alegeti dupa obiectiv. Aceasta poate fi o persoana, o actiune sau chiar o reactiune. Neaparat trebuie sa pomeniti pe cineva sau ceva, altfel ceilalti interlocutori se vor gandi mereu la cine sau ce va refereati defapt. Asadar nu trebuie sa ii lasati in dubiu, daca cumva inteleg gresit si se gandesc la alt lucru, dupa apar confuzii si efectul nu este acelasi.
De exemplu: Mai brebenel, lasa ca stiu eu cum ziceai ca ai fost la mare doar sa spui ca te-ai bronzat, dar defapt te bronzasei la solar cu o luna inainte.

In partea a doua apare si subiectul commentului. Aici trebuie sa puneti cat mai clar un repros, un of, ceva foarte dramatic pentru a capta atentia. Trebuie sa pareti preocupati de soarta si evolutia tintei alese, altfel ceilalti vor spune ori ca vorbiti aiurea ori ca aveti o adversitate fata de obiectiv.

Formularea ideii prin intermediul careia urmeaza sa va manifestati opinia. De data aceasta, nu trebuie neaparat sa fiti concisi la subiectul actiunii. Cum a fost si exemplul de mai sus, lumea va aprecia remarci colorate si ironii sau comenturi ce vor avea mai putina legatura cu subiectul, dar mult mai multa cu tinta vizata. Nu va fie frica ca aceasta se va intoarce impotriva dumneavoastra, oricum mare majoritate va spune "I-a tras-o ba sau Ce bine i-a zis-o", aici avand sustinerea publicului deja nu puteti spera la mai mult.

In incheiere trebuie sa fiti siguri ca ati asigurat toate bazele. Asadar trebuie sa va solidificati opinia, prin citarea sau invocarea unor autori sau personaje: Caragiale, Eminescu sau ce considerati dumneavoastra ca da bine in situatia respectiva. De exemplu: Si Caragiale ar fi uimit de unele persoane din ziua de azi, pacat ca nu a trait unde si cand trebuia.


Text preluat de la adresa: http://www.erepublik.com/en/article/cum-scriem-un-comment-de-succes-pamflet--1504226/1/20  
Referinţă Bibliografică:
A scrie un pamflet de succes / Confluenţe Româneşti : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 214, Anul I, 02 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Româneşti : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Româneşti
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!