CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

7secunde într-un colţ ciobit
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

viaţa poartă o manta grea a prostiei şi răutăţii umane.
mă păstrez în sfera celor care vor să rotunjească binele atât cât le e dat.
sentimentul cumplit la luptei cu morile de vânt mă macină mereu.
e mult somn multă comoditate, multă răutate gratuită.
nu uit cum mi-au tratat proprii copii la un spital de copii din Bucureşti.
dacă şi pe ei îi ard cu ticăloşia lor, noi adulţii ce putem să mai cerem?  

oricâtă tristeţe este în noi acum, în mine mereu, unica soluţie e să ne păstrăm noi înşine curăţenia sufletească şi să mergem cu mersul nostru, cu ritmul nostru, înainte.  

am învăţat în timp, că unica lucrare pe care o avem de împlinit este cea legată de noi prin noi, atât cât putem atinge în acţiunile noastre ca exterior.
atingem ce e posibil şi absoarbe, ce nu, nu.  

leii nu pot întoarce capul (fizic privind aspectul). carul se răstoarnă şi o ştim prea bine...şi-atunci, facem tot ceea ce ne e dat să facem şi ne întoarcem mereu către propriul miez, propria scoică, în care El ne aşteaptă cu bucurie Lumină, Iubire, Adevăr.  

nimic din ceea ce e exterior nu merge mai departe cu noi. nici noi nu rămânem în ceea ce este exterior nouă.
ne îmbolnăvim inimile sufletul trupul minţile într-o luptă nu zic inutilă pentru că ea face parte din focul de tabără. sunt vreascurile care dau înălţime flăcării. noi ne regăsim în splendoarea imaginii scânteii şi-n mişcarea aerului care o poartă spre înalt
ce rămâne, cenuşa arderilor exterioare şi interioare, hrănesc mai departe pământul.
noi plecăm. regretele celor ce rămân nu ne ajută cu nimic dincolo de timpul pământean.
gândul luminos, zâmbetul din inimă, ruga, da, renasc lumina prin lacrima dorului lor.
noi roua o atingem cu sufletul pentru a-l putea înălţa mai sus şi mai sus şi mai sus.  

văd viaţa din România ca pe o sinucidere în grup doar că pe plaja intereselor nu-i nimeni să ne tragă înapoi, în oceanul valorilor reale autentice.
suntem mulţi dar prea puţini pentru a reuşi să tragem în ocean înapoi ceea ce acceptă "sinuciderea în grup", sinucidere culturală spirituală sufletească şi de ce nu, şi trupească.  

totul e dureros, ştiu, dar există credinţa. cât putem s-o păstrăm neatinsă de tot ceea ce se întâmplă în juru-ne, încă mai este o sămânţă de şansă de înălţare.  

spuneam de lucrarea din noi prin noi. este de fapt drumul pe care-l parcurgem pentru a-L reconştientiza ca prezenţă pe El. orice gest facem e de apropiere-reapropiere de El. orice gest de regăsire personală e pentru a-L lăsa pe El să ne devină respiraţie completă calmă curgătoare, întru bucuria sufletului spiritului nostru.  

oricât mă dor toate, nu părăsesc Calea, care ne e comună tuturor.  

nu-mi place teoria. nu mi-a plăcut niciodată. am fost un elev prostănac la teorie. ce anume nu avea aplicaţii practice, nu funcţiona la mine. ce nu am înţeles de când studiez pe partea aceasta spirituală, nu am acceptat până nu am devenit una cu acele idei elaborate de alţii.  

nu-mi pasă câte cucuie am, atâta vreme cât învăţ mereu alte metode prin care le pot număra... metoda-tehnica, aplicaţia vie mă fascinează. restul sunt acţiuni de măscărici sau de mim.  

„Bucuria este un izvor curat de munte, care spală toate impurităţile sufletului, curăţă sentimentele şi înnobilează gândurile.  

Scutul cel mai puternic împotriva oricărui rău este Puritatea sufletului tău. Atâta timp cât gândurile tale sunt curate, cât sentimentele tale strălucesc de lumină, nimeni şi nimic nu-ţi poate face rău. Mergi înainte, fără teamă!
Să nu treci niciodată indiferent pe lângă pomi, flori, ori o pajişte înverzită. Şi un fir de iarbă dacă vezi, să mulţumeşti în gând pentru un strop de frumuseţe în calea ta.  

Rădăcinile oamenilor absorb aceleaşi seve, extrag aceleaşi principii, dar roadele sunt diferite în funcţie de modul în care gândeşte fiecare.” - Frederic Delaure  

Referinţă Bibliografică:
7secunde într-un colţ ciobit / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 828, Anul III, 07 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!