CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

70 de flori pentru AL.FLORIN ŢENE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de GAVRIL MOISA 
  
70 DE FLORI PENTRU  
  
AL. FLORIN ŢENE 
  
La 13 iunie 2012(născut în ora;ul DRĂGĂŞANI, la 13 iunie 1942), scriitorul AL. FLORIN ŢENE, aniversează 70 de ani de viaţă. Este o vârstă deosebit de frumoasă, o vârstă a bucuriei, a sufletului, a împlinirilor, a bilanţului, dedicată cărţii şi culturii. 
  
Rar mi-a fost dat să întâlnesc un om atât de deosebit, cu un profil uman atât de complex, cu o putere şi capacitate miraculoasă de atracţie, de convingere şi mobilizare, gata oriunde şi oricând să te ajute sau să te îndrume, de o modestie rară şi de un caracter indiscutabil.Este un om sincer, deschis şi prietenos, un luptător desăvârşit, învăţat să nu capituleze în faţa greutăţilor, dăruit cu toată fiinţa sa scrisului, cărţii şi actului de cultură, pentru că el ,, este printre puţinii umanişti ai zilelor noastre care are idei personale”(Melania Cuc) 
  
Prin vocaţie AL. FLORIN ŢENE este şi un ,, scriitor complex şi neliniştit” (Constantin Cubleşan), dar şi ,, un poet al teluricului şi logosului esenţializat” (Mircea Popa) , care are o carte de vizită dar şi o operă impresionantă. 
  
Este membru al Uniunii Ziariştilor din România, membru corespondent al Academiei Americano Română(A.R.A.) din anul 2011,membru al Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, iar din anul 2006, este preşedintele Ligii Scriitorilor Români, organizaţie profesională care are la această dată 30 de filiale în ţară şi în străinătate şi care editează 15 reviste în care se promovează limba română autentică. 
  
AL. FLORIN ŢENE este un om realizat, înscris definitiv în panteonul şi marmura veşniciei. Are o operă remarcabilă şi deosebit de complexă( 53 de cărţi de autor, poezie, proză, critică literară şi teatrală, teatru, interviuri, ş.a.). 
  
Publică cu regularitate diverse articole, critică literară, poezie, eseu, etc, în diferite publicaţii din ţară şi din străinătate ca: Luceafărul, România Literară, Gazeta Literară, Orizont, Iaşul Literar, Convorbiri Literare, Confluenţe, Ramuri, Agora Literară, Oglinda Literară, Columna, Climate Literare, Regatul Cuvântului, Constelaţii Diamantine, Viaţa de pretutindeni, Iosif Vulcan(Australia), Confluenţe Româneşti(SUA),ROMÂNIA VIP(Dallas, Texas), ş.a. 
  
Înzestrat cu calităţi multiple, deosebit de activ şi prezent la evenimentele şi activităţile cultural-ştiinţifice de anvergură locale sau naţionale, AL. FLORIN ŢENE, este un om al cetăţii, un promotor cultural şi un scriitor de marcă, un condei consacrat şi îngalonat al generaţie sale. Acesta are în palmares peste 53 de premii şi diplome naţionale şi internaţionale de prestigiu, este bine cunoscut la nivel naţional, dar şi peste hotarele ţării. 
  
În anul 1999, a primit Diploma de ,, Om al anului 1999”, de la American Biographical Institute din SUA., iar în anul 2012, Medalia,,VIRTUTEA LITERARĂ”, pentru întreaga operă şi activitate în promovarea literaturii române. Este prezent în numeroase Dicţionare literare şi a personalităţilor marcante. 
  
AL. FLORIN ŢENE este un om riguros şi profund, un spirit dotat şi încercat, care cunoaşte foarte bine viaţa cu toate aspectele, greutăţile şi feţele ei. Incomod uneori prin atitudine, idei, scris, dar şi prin discurs, a fost anchetat înainte de anul 1989 de către securitatea comunistă, iar în anul 2000, exclus din U.S.R., în urma unei înscenări tipice, dar nu s-a descurajat şi nici n-a abandonat lupta, muncind cu mi mai multă hotărâre şi convingere, conştient de valoarea şi cauza pentru care luptă. 
  
La ceas aniversar, AL. FLORIN ŢENE este un om mulţumit de ceea ce a făcut, împlinit şi fericit, alături de distinsa sa soţie, poeta TITINA NICA ŢENE, dar şi de cei doi băieţii deosebiti IONUŢ şI FLORIN( unul specialist în imagine TV.,iar altul. Dr.în istorie, poet şi scriitor),de nepoţii cu care se laudă şi se mândreşte cu fiecare prilej. 
  
La ceas festiv şi aniversar, adaug şi eu buchetul cu cele 70 de flori ale inimii mele, dar şi buchetul iubirii şi al dragostei tuturor membrilor Ligii Scriitorilor Români, cu urarea caldă şi sinceră;SĂ TRĂIŞI MAESTRE, LA MULţI ANI! 
  
Gavril MOISA  
  
Secretarul general al Ligii Scriitorilor Români 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
70 de flori pentru AL.FLORIN ŢENE / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 451, Anul II, 26 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!