CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

1 IUNIE - Sărbătoarea irepetabilei vârste a inocenţei: La mulţi ani, tuturor copiilor Lumii!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Privind retrospectiv peste cenuşa anilor scurşi din clepsidră, poate ai dori să umpli cu boabele de soare toate clipele trecute în zbor pe lângă tine. Poate regreţi tot ceea ce ai fi dorit să ai şi nu ai avut. Trebuie – în schimb - să ai puterea de a uita de multele tristeţi, amintindu-ţi de şi mai multele bucurii, pentru a merge mai departe. Trebuie să abandonezi treptele întunecate ce te-ar întoarce spre trecut şi să urci pe treptele luminate ce te-ar purta spre viitor. Acolo, pe treptele pe care le urci desculţ, poate pentru a le putea simţi mai bine răceala de marmură, ori căldura de magmă, vei ajunge la treapta când trupul tău va căpăta umbre, se va despărţi în două sau mai multe, ori poate va păstra doar frustrarea neîntâmplării tuturor acestor minunate lucruri.  
  
Pe acea treaptă te vei întâlni cu dragostea, care-ţi va surâde prin frumuseţea fiecărei flori ori te va înţepa cu fermitatea fiecărui spin. Dar, aici, în lumina difuză, uneori, a conştiinţei noastre, vom găsi dorinţa de a ne transforma în copaci, pentru a putea înflori în tinere ramuri. Aici, viaţa ne-ar purta în beznă, dacă mlădiţele noastre nu ar avea puterea de a ne transforma în lumină. De aici încolo, e alegerea noastră şi binecuvântarea divină de a împărţi totul cu fiinţele - îngeri, de a fi răsplătiţi în fiecare clipă cu zâmbete, îmbrăţişări, priviri calde. Privirile ori îmbrăţişările copiilor noştri. 
  
Doar de pe această treaptă a devenirii noastre, ne vom simţi împliniţi, ne vom simţi oameni. Ca părinte, nu pot să nu îi înţeleg pe cei pe care Dumnezeu nu i-a binecuvântat, încă, dar pe care sigur îi va binecuvânta. Să nu uitaţi: nu speranţa moare ultima, ci: SPERANŢA NU MOARE NICIODATĂ! Şi tot ca părinte, mă uit în ochii copiilor mei, le văd mulţumirea şi fericirea şi nu pot să nu mă gândesc la milioanele de copii care nu au fost binecuvântaţi cu o familie, cu o casă, cu o masă, pe care să poată avea „pâinea cea de toate zilele”. Cu gândul la ei, ne încearcă tristeţi amare în această zi a bucuriei, ca parte a unui crunt adevăr: copilăria, adeseori amestec de inocenţă şi infinită suferinţă. Lor, acestor nefericiţi ai sorţii, le dedic doar gânduri bune! Lor le sărut ochişorii plânşi, ori sufletele care suferă în tăcere! Dar, tot lor, le amintesc sacrele cuvinte ale Mântuitorului: „Lăsaţi copiii să vină la mine!”. 
  
Tuturor copiilor lumii, din oricare colţ al său ar fi, de orice culoare a pielii ar fi ei (culoarea e doar o parte a spectrului unui minunat curcubeu), le urez din suflet: LA MULŢI ANI! Lor, copiilor, să le dăruim în fiecare zi, nu numai azi: grija, dragostea dar şi respectul nostru! Oameni mari de azi, aveţi în faţa voastră pe oamenii mari de mâine, care vă vor judeca la fel de aspru aşa cum i-aţi judecat şi voi astăzi, ori vă vor zâmbi cu aceeaşi dragoste cu care le-aţi zâmbit şi voi - acum! Dăruiţi-le inima voastră, care va întineri la frumuseţea razelor de soare din privirile lor fragede! Dăruiţi-le culoarea privirilor voastre mature, pentru ca ei să devină florile alegerilor înţelepte făcute de voi în viaţă.  
  
Azi e ziua lor şi nu putem să nu-i cinstim ca pe cele mai importante fiinţe din viaţa noastră. Asta, fără să uităm că le datorăm fiecare clipă de bucurie, ori fiecare lacrimă revărsată curat din oceanul dragostei noastre. Iar voi, copii, să nu uitaţi niciodată pe toţi cei care nu au uitat să ude florile – ca să înflorească, au îngrijit mlădiţele tinere – ca să înmugurească, au cules stelele de pe cer – ca să vi le aşeze în privirile voastre inocente, au mângâiat fiecare suferinţă a voastră - cu lacrimi curate, au spălat fiecare greşeală - cu apa pură a iertării lor binecuvântate. Şi mai ales, să nu uitaţi că: nicio fiinţă vie nu are puterea de a-şi alege părinţii. Mulţumiţi-le, oricum, fie şi numai pentru viaţa voastră! LA MULŢI ANI, dragelor noastre vlăstare! LA MULŢI ANI, TUTUROR COPIILOR LUMII!!  
  
Cu mult drag, Gheorghe A. Stroia - 1 iunie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
1 IUNIE - Sărbătoarea irepetabilei vârste a inocenţei: La mulţi ani, tuturor copiilor Lumii! / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 152, Anul I, 01 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!