CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Voichiţa Pălăcean Vereş         Ediţia nr. 2132 din 01 noiembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ - LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI, FILIALA CLUJ, LA CEAS DE SĂRBĂTOARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 27 octombrie, membrii Filialei clujene a Ligii Scriitorilor Români au avut parte de o reuniune specială, închinată lansării Imnului şi a Stemei LSR. Întâlnirea, ce a avut loc în Sala Armelor din cadrul Cercului Militar Cluj, a fost patronată de Cenaclul „Artur Silvestriˮ al LSR. Şedinţa a fost deschisă de prof. Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, ce a salutat prezenţa în mijlocul nostru a câtorva foşti colegi de facultate: Anca Sîrghie, Olimpia Roman, Rodica Marian, prof.univ. Mircea Muthu şi I. Faiciuc, dar şi a oaspeţilor veniţi de la Baia Mare, în frunte cu Virginia Paraschiv, Emanuela Benciu şi dr. Mihai Ganea.  
 
Prof.univ.dr. Ştefania Kory Calomfirescu a fost felicitată pentru că volumul său „Profesorul dr. doc. Crişan Mircioiu despre mari personalităţi în medicinăˮ, apărut la Ed. Napoca Nova, a fost premiat de către Academie, fesitivitate de premiere urmînd să aibă loc în curînd.  
 
A luat cuvîntul Al. Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor Români, care a afirmat că trăim „un moment istoricˮ, deoarece, la cinci ani după începerea demersurilor, în sfîrşit LSR are un Imn, compus de dr. Mihai Ganea. Eleva băimăreancă Emanuela Benciu a intonat, acompaniată la orgă de compozitor, pentru prima oară în public Imnul LSR, aplaudată de asistenţa emoţionată. După acest moment, a fost prezentată stema LSR, creaţie a dlui George Roca din Australia, cel care a realizat şi sigla acestei asociaţii profesionale.  
 
Al. Florin Ţene a prezentat în continuare cele mai noi numere ale publicaţiilor LSR, revistele de la Baia Mare „Freamătˮ şi „Porţile Norduluiˮ (condusă de Virginila Paraschiv şi M. Ganea, care conduc şi televiziunea cu acelaşi nume), şi cărţile recent sosite la Filială: Florina Bereschi, „Moştenireaˮ, Puşa-Lia Popan, „Rotiri în timp pe frunza arsăˮ, Mama Luz, „Latura conciliatoare a adevărurilor revelateˮ, Floarea Cărbune, „De la Soare Răsare la Soare Apuneˮ, Doina Drăgan şi Ana Zbiluţ (coord.) „Tastes of Danube / Gusturile Dunăriiˮ (antologie a Fil. Banat a LSR), Ion Leuca, „Marea mea iubireˮ şi „Poezia iubiriiˮ, Toma G. Rocneanu, „Liga Scriitorilor Români Filiala Maramureş după primul an de la înfiinţareˮ, vol. I şi II, „Urzeala cuvintelorˮ (antologia Fil. Arad a LSR), Emil Istocescu, „Gib. I. Mihăescu. Viaţa şi operaˮ.  
 
Iulian Patca, conducătorul Filialei Cluj a LSR, a anunţat primirea de noi membri: Ilie Lenghel din Sighet (prezentat de V. Paraschiv şi dr. M. Ganea) şi ing. Aurel Lucian Chira, care, în stilu-i caracteristic, s-a prezentat printr-o creaţie în versuri ce a stârnit zâmbetele şi aplauzele spectatorilor. Poetului Traian T. Toduţ i-a fost înmânată o Diplomă aniversară.  
 
A urmat un „Medalion Titina Nica Ţeneˮ. Virginia Paraschiv, în introducere, a apreciat că aceasta recurge la „o limbă simplă, directă, clară, de aceea o prefer altor femei care practică poeziaˮ, apoi, acompaniată la orgă de dr. Ganea, a recitat un grupaj de sensibile poezii ale Titinei Nica Ţene, alăturându-i-se în demers Mihai Ganea şi dejeanca Raveca Vlaşin.  
 
Iulian Patca a prezentat-o, într-un medalion literar, pe prof. Lucia Elena Locusteanu, autoare a patru volume de poezie şi auxiliare didactice. Emoţionată, poeta a luat cuvântul spre a explica rolul major pe care Cuvîntul l-a avut atât în cariera, cât şi în viaţa sa.  
 
Anca Sîrghie a venit de la Sibiu cu cea mai recentă carte a sa, „Radu Stanca. Evocări şi interpretări în evantaiˮ, ce vine în completarea volumului lansat cu cîteva luni în urmă, „Radu Stanca. Profil spiritualˮ, semnată împreună cu Marin Diaconu. Antonia Bodea a vorbit despre lucrarea în şase părţi (Evocări, Interpretări, Radu Stanca în reportaje, Pe drumul către steaua „care a ars cândva nepotolitˮ a lui Radu Stanca, Anexe şi Note), punând accentul pe dragostea dintre poetul baladist, dramaturgul, teatrologul, eseistul rafinat, actorul şi regizorul ingenios R. Stanca şi soţia sa Dorina (Doti), a cărei misiune în ultimii ani constă în menţinerea vie a memoriei lui. În alocuţiunea sa, prof.univ.dr. Anca Sîrghie s-a confesat: „mărturisesc că l-am adus acasă pe Radu încă o datăˮ. Cărţii îi este ataşat un CD ce conţine o emisiune radio ce l-a avut ca invitat special pe poet în noiembrie 1969, autoarea considerând că în felul acesta cititorul se poate apropia şi mai mult de poetul clujean.  
 
Seara a fost încheiată într-o atmosferă de bună dispoziţie asigurată, ca de fiecare dată, de inegalabilul nostru epigramist Eugen Albu, care a prezentat ciclul său de epigrame închinate scriitorului Cornel Udrea, probabil cel mai mare umorist al zilelor noastre.  
 
Următoarea întâlnire a membrilor clujeni ai LSR va avea loc în 24 noiembrie.  
---------------------------------  
Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ  
28 octombrie 2016  
Cluj-Napoca  
 
Referinţă Bibliografică:
Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ - LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI, FILIALA CLUJ, LA CEAS DE SĂRBĂTOARE / Voichiţa Pălăcean Vereş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2132, Anul VI, 01 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Voichiţa Pălăcean Vereş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Voichiţa Pălăcean Vereş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!