CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Voichiţa Pălăcean Vereş         Ediţia nr. 2131 din 31 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

OGLINDA LSR LA 10 ANI DE LA ÎNFIINŢARE, o altfel de istorie a literaturii române actuale (III)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În atenția scriitorilor care doresc să se înscrie în noul volum al lucrării  
 
OGLINDA LSR LA 10 ANI DE LA ÎNFIINŢARE,  
 
o altfel de istorie a literaturii române actuale (III),  
 
ediție îngrijită de Al. Florin Țene – președintele național LSR, Gavril Moisa – secretar general al LSR, și Voichița Pălăcean-Vereș – purtător de cuvânt al LSR și editor.  
 
Va apărea, până la sfârşitul anului, PARTEA A III-a, în care vor fi incluşi membrii LSR care din motive obiective nu au apărut în părţile I (A – L) şi II (M – Z).  
 
Fiecare doritor va expedia pe adresa de e-mail a Editurii Napoca Nova un singur fișier Word, care va conţine următoarele:  
 
I.  
 
1. numele complet;  
 
2. pseudonimul literar sau semnătura sub care va apărea în volum;  
 
3. Filiala LSR din care face parte;  
 
4. adresa oficială şi numărul de telefon (confidenţial, nu se va publica);  
 
5. seria și numărul cărții (buletinului) de identitate (confidenţial, nu se va publica);  
 
6. adresa de e-mail (confidenţial, nu se va publica);  
 
7. numărul de pagini cu care se înscrie în volum;  
 
8. numărul de pagini color cu care se înscrie (numai dacă este cazul);  
 
9. număr de imagini cuprinse în paginile personale (fotografia + copii ale copertelor de carte + reproduceri după lucrări de artă proprii, dacă este cazul);  
 
10. o fotografie bust format 5 x 4 cm (format jpg, realizată cu un aparat foto digital sau cu telefonul; fotografia va fi inclusă în fişierul Word şi va fi transmisă şi separat, ca ataşament la e-mail); cine doreşte, poate include în paginile proprii fotografii de grup, cu indicarea exactă a celor ce apar în poze;  
 
11. un scurt curriculum vitae;  
 
12. lista principalelor sale volume (la alegere şi reproduceri după coperte de carte; copertele vor fi scanate şi transmise în format jpg; fiecare fotografie va fi inclusă în fişierul Word, dar va fi transmisă şi separat, ca ataşament la e-mail); pentru fiecare volum se vor indica: titlul şi subtitlul, specia literară, prefaţatorul, postfaţatorul, autorul graficii din interior etc., editura, localitatea şi anul de apariţie; cei care doresc, pot enumera volumele la care sunt coautori şi volumele colective la care au contribuit sau cele pe care le-au îngrijit;  
 
13. referinţe critice (selectiv); se vor indica între ghilimele citate reprezentative, iar în paranteză se va preciza cui aparţine citatul şi unde a fost publicat iniţial textul critic.  
 
II.  
 
Acestor informaţii li se vor adăuga textele alese pentru includerea în volum (poezie, proză, eseu, critică literară etc.).  
 
Textul va fi scris cu diacritice, cu literă Times New Roman 12, un singur spaţiu distanţa dintre rânduri, pe o pagină format A5 (dacă fişierul este în format A4, se vor socoti un număr dublu de pagini A5).  
 
Vă rugăm să consultaţi la colegii din filială cele două volume apărute în luna septembrie!  
 
Scriitorii îşi vor alege numărul de pagini de carte în care să se prezinte, spaţiul minim alocat fiecăruia fiind de 4 pagini, iar cel maxim de 30 de pagini.  
 
Autorii vor achita 25 lei/ pagină, iar în schimbul acestei sume vor primi 3 exemplare din carte. Cei care doresc, pot opta ca în volum să beneficieze de reproduceri color ale fotografiei, ale copertelor de carte şi, eventual, după propriile lucrări de grafică; în acest caz, preţul va fi de 50 lei/pagina color.  
 
După realizarea fişierului ce va fi transmis editurii, autorii pot estima câte pagini vor avea în carte şi care sunt costurile pe care le au de achitat.  
 
După tehnoredactarea capitolului din volum, fiecare autor va primi prin e-mail un fişier pdf, adică o copie fidelă a paginilor sale din carte, pentru a realiza corectura şi pentru a transmite ulterior bunul de tipar către editură.  
 
Plata se va realiza numai în momentul pregătirii cărţii pentru tipar (după obţinerea bunului de tipar), în contul editurii, care va fi transmis prin e-mail. Autorii care nu vor vira în cont sumele aferente până la data indicată vor fi excluşi din cuprins!  
 
Volumele vor fi expediate prin poştă, la adresele indicate de către autori (taxele poștale căzând în sarcina acestora) sau vor fi predate personal, la sediile filialelor LSR unde vor avea loc lansări oficiale de carte.  
 
Materialele vor fi transmise prin e-mail pe una dintre adresele:  
 
editura@napocanova.ro  
 
office@napocanova.ro  
 
voichita.veres@napocanova.ro.  
 
Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne scrieţi sau puteţi suna la tel. 0766.941.689 sau 0745.530.465 (luni – vineri, între orele 8 şi 17). Colectivul editurii vă stă la dispoziţie.  
 
Pentru a evita neplăcerile, vă rugăm să nu trimiteţi materialele nici şefilor de filială, nici preşedintelui national al LSR sau altor persoane! Nu trimiteţi bani în contul LSR sau în altă parte înainte de a primi instrucţiunile editurii!  
 
Termenul-limită de expediere a materialelor în format electronic este luni, 14 noiembrie. Nu se acceptă manuscrise olografe sau dactilografiate expediate prin poştă, nici colete conţinând fotografii sau cărţi.  
 
După trimiterea materialelor, autorii sunt rugaţi să urmărească poşta electronică, pentru a avea acces la eventualele noastre comunicări.  
 
Autorii ce au apărut deja în primele volume, în cazul că doresc să figureze şi în acesta, sunt rugaţi să ne contacteze.  
 
Al Florin Ţene,  
 
preşedintele naţional al  
 
Ligii Scriitorilor Români  
 
Voichiţa Pălăcean-Vereş,  
 
director Editura Napoca Nova  
 
Referinţă Bibliografică:
OGLINDA LSR LA 10 ANI DE LA ÎNFIINŢARE, o altfel de istorie a literaturii române actuale (III) / Voichiţa Pălăcean Vereş : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2131, Anul VI, 31 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Voichiţa Pălăcean Vereş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Voichiţa Pălăcean Vereş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!