CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Veronica Ivanov         Ediţia nr. 2356 din 13 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - VIZITA MINISTRULUI PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI, ANDREEA PĂSTÎRNAC, ÎN CIPRU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
9-11 iunie 2017: Doamna Andreea Păstîrnac, fost Ambasador al României în Republica Cipru, între 2006-2011 şi actualul Ministru pentru Românii de Pretutindeni s-a aflat pentru câteva zile într-o vizită de lucru în Cipru.  
 
În prima parte a zilei de 9 iunie a avut o întrevedere cu dl. Fotis Fotiou, Consilier Prezidenţial, cu rang de ministru, pentru probleme umanitare şi pentru ciprioţii din afara graniţelor. Discuţiile au vizat colaborarea bilaterală privind diaspora românească existentă în Cipru şi comunitatea cipriotă din România.  
 
În continuarea vizitei, ministrul român s-a întâlnit cu dna. Zeta Emilianidou, Ministrul Muncii, Protecţiei şi Asigurărilor Sociale din Cipru. Au fost abordate teme legate de protecţia drepturilor românilor aflaţi în afara graniţelor, partea cipriotă aducând în atenţie şi date statistice despre situaţia lucrătorilor români din insulă.  
 
În a doua parte a zilei, dna. Andreea Păstîrnac a participat la lansarea volumului „Relaţiile România-Cipru, o istorie ilustrată”, autor Elena Lazăr, traducător şi editor prestigios, promotor al elenismului în România. Evenimentul literar a fost organizat de Alianţa Românilor din Cipru, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Cipru şi s-a aflat sub egida Ambasadei României în Cipru.  
 
În data de 10 iunie, la Şcoala Românească din Nicosia (proiect al Alianţei Românilor din Cipru), a avut loc Închiderea Anului Şcolar 2016-2017, prilej cu care ministrul Andreea Păstîrnac a oferit Diplome de Merit elevilor care participă la cursuri, dar şi noi suporturi de învăţare a limbii române, atât manuale pentru clasele I-IV, cât şi CD-uri cu lecţii interactive, ca făcând parte din proiectul „Limba română, educaţie şi comunicare”.  
 
Ministrul a dorit să-i felicite pe profesori, pe elevi, dar şi pe părinţii care şi-au adus copiii,  
 
în fiecare sâmbătă, la Şcoala Românească din Cipru.  
 
***  
 
Excelenţa Sa a avut amabilitatea să ne acorde şi un scurt interviu!  
 
Andreea Păstîrnac: “...Am venit aici şi din dorinţa de a revedea comunitatea românească, comitetul Alianţei Românilor din Cipru, care a reuşit să gestioneze un proiect extraordinar – şase şcoli de limbă română în Cipru, deservind copiii români aflaţi aici, şi care între clasele I-IV au reuşit să-şi însuşească cunoştinţe de limba română. Am discutat şi despre faptul că este nevoie şi de o platformă de comunicare. În afară de şcoală va fi o relansare a activităţilor culturale pe care comunitatea românilor din Cipru le organizează cu autorităţile din România, dar şi cu cele de aici.”  
 
Veronica Ivanov: Pentru noi a fost o mare bucurie să vă avem alături şi sperăm să vă revedem curând!  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - VIZITA MINISTRULUI PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI, ANDREEA PĂSTÎRNAC, ÎN CIPRU / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2356, Anul VII, 13 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!