CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Fantastic >  


Autor: Teodora Ștefu         Publicat în: Ediţia nr. 2532 din 06 decembrie 2017        Toate Articolele Autorului

Nemurire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Partea a III-a:
După ce proba defilărilor s-a terminat, s-a afișat tabelul cu cele zece finaliste în ordinea punctajelor. M-am dus acolo de curiozitate să știu dacă fusesem ultima sau nu și am început să scanez de lista de jos în sus, văzându-mă tocmai pe primul loc în clasament. Am rămas cu gura căscată, nu se putea așa ceva, cred că se produsese o greșeală. Îl văd pe Matthew venind spre mine, oprindu-se brusc văzându-mi fața uimită.  
—Ai fost cea mai tare acolo, de parcă ai mai făcut asta până acum. Ai modellingul în sânge, Kat. Ai părut cea mai relaxată de acolo și cea mai stăpână pe sine. Și chiar dacă nu te-au recrutat oricum nu îți doreai așa ceva.  
Mă dau într-o parte, fără să spun un cuvânt, lăsându-l pe Matthew să se uite la listă, care l-a uimit și pe el mai mult ca pe mine. S-a așternut brusc o liniște de mormânt între noi doi, care a durat doar pentru câteva secunde, pentru că în scurt timp l-am auzit chiuind și sărind de fericire în jurul meu. Nici nu știam cum să reacționez, așa că l-am privit tot timpul cum se bucura de ,,reușita”mea.  
—Sper că așa o să faci și când o să afli că sunt un chirurg de renume, îi spun eu râzând.  
—Atunci o să fie și mai rău. O să dăm o petrecere mare, unde o să invităm o grămadă de oameni și o să ne distrăm, alături de prietena mea cea mai bună fotomodel și chirurg. Ai fost prima pe listă! Este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla! Bucură-te!  
După ce termin să mă prostesc cu Matt, mă îndrept către a doua și ultima probă, interviul. La partea aceasta, toți adresau o întrebare la care trebuia să răspunzi, și nu exista răspuns corect sau greșit, voiau să vadă cu adevărat ce fel de persoană este fiecare și dacă personalitatea sa corespundea cu tipul de persoană căutat. Fiind prima pe listă, am intrat prima și m-am așezat pe scaunul pus în fața mesei juraților. Le simțeam privirile reci, albastre pe fața mea și să fiu sinceră singurul lucru pe care mi-l doream eram să scap de aici.  
—Bun, începe Will, care părea foarte încordat în scaun. Acum Alex o să îți pună o întrebare pentru că este cel mai apropiat de vârsta ta și va trebui să răspunzi sincer.  
Am dat ușor din cap pentru a-i transmite că am înțeles și m-am întors spre Alex care avea în față un dosar uriaș numai cu întrebări.  
—Care crezi că sunt cele mai importante calități ale unui fotomodel? întreabă el cu un aer superior.  
—Cred că sunt la fel ca ale unei fete obișnuite, căci până la urmă și fotomodelele sunt fete care urmăresc un tipar. Aș zice frumusețea sau modul de a combina hainele, dar cu toții am ști că mint. Consider că o fată trebuie să fie ambițioasă, să facă orice îi stă în putință pentru a-și îndeplini visele și să nu asculte de nimeni care încearcă să o îndepărteze de la drumul ei, să fie conștientă că este capabilă să mute și luna de pe cer dacă își dorește și dacă face totul cu pasiune. Trebuie să fie cu capul pe umeri și atentă cu viața ei, trebuie să știe când să accepte ceva sau când să îl refuze. Și zic toate acestea pentru că și eu îmi doresc să mă încadrez în tiparul acesta. Să fiu sinceră, marele meu vis nu este modellingul, este chirurgia și oricât aș dori să îi conving pe părinții mei de acest lucru nu vor să mă asculte. Dar, odată o doamnă profesoară m-a sfătuit să îmi urmez visele și asta o să fac, o să învăț până când voi reuși și nu voi lăsa pe nimeni să îmi stea în cale. Ceea ce nu înțeleg mulți este faptul că fotomodelele sunt oameni normali care trebuie să aibă grijă ce fac, pentru că pot influența oamenii foarte ușor.  
Mă opresc și le dau de înțeles că am terminat. Știam după fețele lor serioase că nu acesta era răspunsul corect, dar mă ridic de pe scaun, dau mâna cu fiecare, mulțumindu-le că m-au ascultat și plec zâmbind din camera de interviuri, la ieșire așteptându-mă Matthew cu o expresie îngrijorată.  
—Ce ai făcut? Ce întrebare ți-au pus? începe el să mă bombardeze cu întrebări.  
—Care sunt calitățile care ar trebui să le aibă un fotomodel? spun încercând să îl imit pe Alex.  
—Simplu. Grația și frumusețea, spune Matt. Pe acestea le-ai zis și tu, nu?  
—Nu. Am zis ce am crezut că ar fi trebuit să zic, am vorbit sincer, din inimă. Oricum dacă nu le place să le dea postul alteia, nu mă interesează, spun eu cu zâmbetul pe buze.  
Matt părea dezamăgit, dar când a dat să spună ceva, am auzit cu toții vocea care anunța prin difuzoare ca toate concurentele rămase să se prezinte pe podium. Îl las pe Matt unde era și plec în grabă, știind oricum că o să pierd, dar după ce impresionasem atâta lume la defilare. Urc pe scenă și îi văd pe cele patru fotomodele masculine venind spre mine. Ok...poate era un obicei să dea mâna cu învinsa, sau măcar să o felicite pentru participare.  
—Felicitări, începe Alex dând mâna cu mine, ai câștigat postul de fotomodel. Ești exact ce căutam, cineva cu o personalitate aparte care nu vrea faimă sau bani, cu vise mai mari decât modellingul. Căutăm o persoană ca tine de câțiva ani, dar nu am reușit să o găsim până acum. Felicitări, Katherine Black!  
Nu mă așteptasem niciodată să câștig, iar șocul pe care mi-l provocase vestea mă făcuse să nu mai îmi dau seama ce se întâmpla când am semnat contractul alături de părinții mei care nici nu știu de unde apăruseră. Acum toată lumea știa cine erau părinții mei, știau cine eram eu, și știau că eu eram următorul model pentru ,,Infinity”. Cum mai puteam să dau ochii cu cei de la școală sau cu profesorii care aveau să se uite la mine cum se uită la toate fotomodelele? Adică cu silă. Era cel mai mare coșmar al meu devenit realitate. Nici nu trecuse o săptămână de când începuse școala și deja eram o celebritate, câștigasem un concurs de modă și ghiciți cine erau părinții mei? Doi dintre cei mai faimoși oameni ai lumii.  
  
Va urma...  
  
Teodora Stefu-membru al cenaclului literar-artistic ,,Dumitru Caracostea” care functioneaza pe langa L.S.R.Filiala Olt  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Nemurire / Teodora Ștefu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2532, Anul VII, 06 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Teodora Ștefu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Teodora Ștefu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!