CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+7): DEZABURIREA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au trecut cele o sută de zile de când avem un nou preşedinte. E suficient să faceţi comparaţie între agenda prezidenţială a primelor o sută de zile ale lui Băsescu şi cea a lui Johannis. Defectul major al lui Johannis constă în faptul că nu bate toba în stil băsescian, ceea ce deranjează softul dornicilor de spectacol. Prezidenţial. Până şi celebra cucuvea se comport nemţeşte! Comunicarea a devenit sobră, concisă, plină de miez. Mass media, manelizată, e îngrozită că nu mai poate face speculaţiile cu care se obişnuise. Noroc cu alte subiecte hot ! Oferite, în special, de furnizorul D.N.A.!  
 
Nu e cazul să fac comparaţie şi cu ceilalţi preşedinţi. Iliescu se apropie, tot mai mult, de ceasul plăţii crimelor, premeditate, la Revoluţia confiscată şi mineriadele fără număr: Bunicuţa a avut doar grija dezvoltării sistemului cripto-mafiot, care a atins perfecţiunea sub Demisul naţional. Constantinescu, palidă copie a tristei figuri, cu ieşiri melodramatice, ştim că a fost învins de sistemul instituit de predecesorul său.  
 
Cu siguranţă, primul mare câştig pentru ţară este introducerea seriozităţii în relaţiile între instituţiile statului. Fără ingerinţe oficiale sau indicaţii date în direct la televizor. Deşi Pisicul nu se lasă de obiceiurile vechi cu una, cu două! Atmosfera permanentă de scandal între instituţii, mai ales Preşedinţie - Guvern ajunsese la stadiul de mahala cu grave repercusiuni asupra imaginii României. Sigur, nemulţumiri există şi acum, dar ele sunt exprimate onest în termeni civilizaţi, chiar dacă media românească a rămas, repet, la nivel de Ferentari.  
 
Un alt mare câştig este funcţionarea Justiţiei. Moara macină din plin. Au loc ample operaţiuni de curăţare a zonelor infestate de reţele mafiote. A câta oară se adevereşte vorba strămoşească „Peştele de la cap se împute!” De la preşedintele-demis, parlamentul - cel mai corupt din lume, guvernul-penal la ANRP, dar şi DIICOT, ANI... instituţii pilot în depistarea culegătorilor de şpăgi!  
 
Rămâi fără cuvinte când afli că se confirmă ştirile pe surse! Unii ar vrea o viteză de epurare mai mare! Să fim realişti! Personal cred că Justiţia e în grafic. Mari rechini, în mare parte arhicunoscuţi, se află, deja, în zone de maximă siguranţă. Pentru a-şi scrie memoriile! Turnătoria a devenit sport de masă în rândul purtătorilor de cătuşe DNA. Demisiul fiind primul între turnători, uitilizând informaţiile acumulate în timpul celor două mandate. Tupeul şpăgarilor nu are margini, comunicând cu boborul pe bloguri sau prin intermediul avocaţilor-purtători de cuvânt! Alte sute de aleşi sau numiţi aşteaptă nerăbdători să le vină rândul la scrierea mărturisirilor complete. Doar e Postul Mare!  
 
Bineînţeles, toţi se declară curaţi ca lacrima! Încă nu am văzut vreun asemenea individ care să spună: „Da, onorată instanţă, sunt vinovat!...”. Problema mare e recuperarea pagubelor. O alta, mai mică, ar fi costurile întreţinerii la mititica! De ce să plătească poporul ? Mai ales că văd o adevărată revoltă a hoţilor. Cu ştaif. Auzi, nu există föhn în celulă? Parcă, odinioară, arestaţii erau, în primul rând, tunşi chilug. Tocmai pentru a nu răci la baie. De când cu drepturile deţinuţilor, te pomeneşti că vor avea şi hair stylist?! Deja, guvernul-penal a alocat banii pentru două noi închisori!  
 
Al treilea câştig este curăţarea partidelor. Să fie clar! De partide avem nevoie. Nu pot fi de acord cu vocile anarhiste. Exerciţiile liber-impuse, ce se desfăşoară prin curţile de dreapta şi de stânga, sunt benefice. Cu operaţii de extirpare internă (adaptarea statutelor la nivelul lumii civilizate), dar mai ales prin intervenţiile benefice ale Justiţiei. Instituţia demisiei funcţionează greu! Ca şi ridicarea imunităţii celor prinşi cu ocaua mică prin Parlamentul uselist. Deşi USL nu mai există demult! Aici e buba! Anticipatele parlamentare autumnale sunt mai mult decât necesare.  
 
„Valul de cereri ale DNA din ultima perioadă face rău imaginii României”, declară unii parlamentari. Dar, de ce nu s-au gândit la efect când furau pe rupte? Se află în stadii de lucru avansate numeroase proiecte de legi privind alegerile, amendarea Constituţiei..., proiecte care au stat cu anii prin sertarele comisiilor parlamentare. Ele vor aduce aer proaspăt în politica românească.  
 
Politica externă a căpătat, doar într-o sută de zile, o altă înfăţişare. Johannis a făcut paşi importanţi în îmbunătăţirea relaţiilor cu marile puteri ale lumii. Contactele cu vecinii sunt tot mai dese, poziţia României fiind exprimată limpede, fără discursuri ditirambic-jignitoare la adresa unora sau altora. Citesc, pe fluxul de ştiri, că islandezii nu mai doresc aderarea la U.E.! Poate şi alţii ar dori asta dacă ar fi aşezaţi geografic pe acolo, dar, aici în buricul geografic al Europei, nu ai nicio şansă să fii izolaţionist! Dispari imediat!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
http://blogulluigabu.blogspot.ro  
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3  
Bucureşti  
sâmbătă, 21 martie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (100+7): DEZABURIREA / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1542, Anul V, 22 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!