CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

DELENDA EST FLAUSHATUS ORDINARUS de POMPILIU COMSA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Actuala politică mioritică este o biată strategie de ghivent. Nu depistăm care este rolul machomanelui de mahala, al fantelui băşit. Fiecare pare un clovn idiot care calcă pe coji de banane şi cade caraghios. Urcă treaptă cu treaptă spre locul fără verdeaţă, dar cu multe gratii. Visează la cozonac şi li se va da biscuiţi cu cremă maro. Par în plină criză de delirum tremens. Deocamdată ne trimit flegme -n ciorbă şi ne toarnă marmeladă în ghete. Asta pentru că posedă rezerve serioase de mârlănie. Produc însă de fiecare dată orgasme colective în cuibul leneşilor de partid. Fanarihoţii ar vrea o nouă Elena Udrea, dar mai oligofrenuţă. Asta e când tragi pe nas pungi cu fecale şi urină. 
  
Suntem într-o mare degringoladă gândită pas cu pas în laboratoarele de manipulare. De ultimă oră au reuşit dintr-un foc să compromită atât diaspora, cât şi jandarmeria, noua securitate. Compoziţia eterogenă a primei o bănuiam, căci noi am hotărât să trimitem, cu mici excepţii, afară doar pleava. Hoţii, leneşii, prostituatele, peştii. Cei deştepţi au venit ei şi ni i-au luat după ce am investit în ei. Mai pe nimic. Doar pentru o minimă decenţă. Şi pentru linişte. Pentru a le înlocui lehamitea de acasă. De toţi şi de toate. Mulţimea, deocamdată, nu are lideri, iar la orizont sunt doar personaje de butaforie. Politica lui ’’Ba pe-a mă-tii!’’ încă face ravagii. Ne-am obişnuit atât de mult cu securitatea, încât pare că ne-o redorim. Fără bici refuzăm să tragem la jug. Idioţi tatuaţi sau mame curve acceptă doar regulile altora. Sunt convinşi că un amărât de cătun poate naşte vedete peste ocean. Nu simt că şi la ceilalţi trebuie să te culci cu patronul drogat şi obez ca să te spargi în figuri când revii printre mârlani. Când ajung pe la vreo nuntă, îşi leapădă sandalele ortopedice de firmă să bată podeaua ca în satul copilăriei. Evident, cu gene şi unghii false, de care până şi vaca mulsă până mai ieri în bătătura casei râde în hohote. E groasă rău când joci baseball cu gândul la ţurca copilăriei. Nici măcar în opinia mea, obligatoriile avize psihologice nu mai pot îndrepta lucrurile. Dar fără să construim, nu ne putem muta nici în cort. Dărâmăm, anulăm, contestăm, dar ce punem în loc în afară de mici şi bere? La noi a învins definitiv sindromul Stockholm: empatia bizară dintre victimă şi torţionari. Sentimentul de solidaritate se manifestă în ’’Sus cătuşele’’. Monstruosul aparat de propagandă reuşeşte să anuleze orice valoare umană. Primul care nu înţelege cum stau lucrurile, din păcate, este chiar Guvernul României. Era evident încă din 1990 că puterile externe joacă dur. România, în momentul de faţă, e un câmp de război. Un război al dracului de neconvenţional, cu multiple faţete. Destin de rahat avem. Cu plecăciune, Pompiliu Comşa 
  
Referinţă Bibliografică:
DELENDA EST FLAUSHATUS ORDINARUS de POMPILIU COMSA / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2799, Anul VIII, 30 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!