CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 2417 din 13 august 2017        Toate Articolele Autorului

Rescrierea Propriei Vieți - Colecția Audio „Univers Contemporan”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O viață trăită la întâmplare reprezintă o colecție haotică de întâmplări și impresii ce se învălmășesc dezordonat în mintea umană fără să aibă vreo logică. În plus, regretele ce vin de trecut se unesc cu grijile ce sosesc din viitor, distrugând capacitatea de a ne bucura de prezent. De aceea, este utilă rescrierea vieții dintr-o perspectivă constructivă, schimbând povestea nefericită la care am fost martori până, să zicem, în clipa de față. Fiecare om este un erou de poveste, un personaj fascinant care a trecut prin evenimente de excepție. Fiecare persoană are tezaurizat în el o comoară de experiență ce se merită așezată conform logicii corecte a lucrurilor. Pășind din calitatea de actor către cea de martor și spectator al propriei vieți, dobândim astfel perspectiva necesară pentru a ne rescrie povestea așa cum ar fi trebuit ea să se întâmple și să îi oferim sensul ascendent al destinului pe care îl simțim prezent în inima noastră.  
  
Într-adevăr, fiecare om are o valoare unică, inestimabilă, pe care trebuie să și-o recunoască înaintea propriei conștiințe. Punând ordine în dulapul cu amintiri și ștergând de praf colțurile uitate ale memoriei, de fapt, ne salvăm propria identitate de la distrugere și dispariție. Nu este nimic mai minunat decât să stai liber în fața propriei conștiințe fără să îți fie teamă să rememorezi toate evenimentele prin care ai trecut și toate experiențele pe care le-ai acumulat. Această descătușare interioară a sinelui are o valoare specială, fiindcă pune în acțiune tainicele mecanisme de vindecare și regenerare, pe care le avem în noi, dar care, din nefericire, sunt blocate de ignoranța în care ne complacem zilnic.  
  
Timpul aleargă continuu pe portativul prezentului. Dacă ne sincronizăm cu mișcările lui, atunci vom evolua ascendent până când vom atinge maturitate existenței noastre și vom ordona corect, prin rescriere, toate cioburile și fragmentele de viață pe care le-am primit de la Marele Creator al tuturor lucrurilor.  
  
Continuarea aici:  
  
Prezentul, Trecutul și Viitorul  
  
Prezentul, trecutul și viitorul se aseamănă unor trenuri de mare viteză din epoci diferite. Pe de o parte, călătorim tractați de locomotiva cu aburi a trecutului, care ne oferă, prin satisfacția rememorării, ocazia de revedea locurile dragi ale existenței noastre. Pe de altă parte, dispunem de super-trenul de mare viteză al viitorului, care ne poartă ca o rachetă către destinații necunoscute. Între liniile acestora două, se intercalează însă, modest și fără să ne atragă prea mult privirea, trenul obișnuit al prezentului, în care trebuie să călătorim, de voie sau de nevoie, în cursul vieții de zi-cu-zi. Acesta este trenul cel mai ignorat. Având aspect de personal prăfuit, trenul prezentului încearcă să țină pasul cu tehnologia, dar nu reușește să ne atragă nici cu pitorescul trecutului și nici cu fervoarea viitorului.  
  
Continuarea aici:  
  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Rescrierea Propriei Vieți - Colecția Audio „Univers Contemporan” / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2417, Anul VII, 13 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!