CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 2409 din 05 august 2017        Toate Articolele Autorului

Calea Nobilă a Rugăciunii - Colecția Audio „Univers Contemporan”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Calea Nobilă a Rugăciunii  
 
Rugăciunea reprezintă o cale nobilă pe care au mers oamenii sfinți din toate veacurile. Ea ne conduce pe munții descoperirii lui Dumnezeu în realitatea înconjurătoare. Nimic nu îi ia locul ca practică spirituală. Prin rugăciune, realitățile exprimate în Biblie ne devin accesibile, între care cea mai de seamă se referă la accesul la Copacul Vieții, adică la sănătate deplină, tinerețe veșnică și regenerare a corpului și minții, adică la nemurire. Iisus Hristos ne-a deschis această posibilitate. Rugăciunea este poarta de intrare în Eden. Este singura formă în care heruvimii ne vor permite să intrăm din nou în Grădina Edenului.  
 
 
Două Verbe Fundamentale: „A Face” și „A Fi”  
 
Există două verbe fundamentale: „a face” și „a fi”. Primul generează dorința de a întreprinde proiecte care să schimbe lumea sau care să ne ofere un anumit confort în mijlocul ei. Celălalt verb se concentrează asupra trăirii clipei prezente și mulțumirii cu ceea ce ai în clipa de față, ignorând realizările trecutului și proiectele viitorului. Educația primită ne îndeamnă să mergem înainte către realizări tot mai ample. Însă natura noastră interioară ne șoptește mereu că singurul sens al vieții este să ne bucurăm de clipa prezentă.  
 
 
Conversia Pozitivă a Evenimentelor Traumatice  
 
Conversia pozitivă a evenimentelor traumatice devine posibilă în măsura în care le vom integra printr-un act profund de conștientizare și cunoaștere în țesătura fină a conștiinței noastre. Orice experiență prin care trecem are un potențial de a ne învăța lecții importante despre legile ce guvernează universul. Obiectiv vorbind, niciun eveniment nu este rău sau bun, diferența fiind dată numai de înțelesul pe care noi îl desprindem. Metamorfoza mesajului pe care îl desprindem dintr-un eveniment se realizează printr-o conștientizare deplină a conexiunilor profunde ce subzistă între noi și univers. Această perspectivă ne oferă un context extins în raport cu care orice întâmplare își are rostul său în ansamblul devenirii noastre ca ființe luminoase, ce vor locui pe un Pământ restaurat în frumusețea lui originală.  
 
 
Sindromul Traumei Cauzate de Exercițiul Religios  
 
Exercițiul religios poate fi traumatizant la modul extrem, dacă nu este însoțit de o viziune umanistă și universalistă, care să îl contrabalanseze. Evoluând către formalism, misticism și dominarea minții, religia tinde să distrugă personalitatea umană, lăsând în urmă un peisaj descurajator asupra noțiunii de spiritualitate. Recuperarea în urma unei experiențe religioase necorespunzătoare, presupune un efort atent de reconstrucție a personalității și de reconectare la viață, fiind însă dificil să mai fie restaurată pe deplină imaginea iubitoare și binevoitoare a lui Dumnezeu. Dar cu o îndrumare adecvată, traumele provocate de exercițiul religios distructiv vor putea fi compensate.  
 
 
Cum se Identifică un Eveniment Traumatic  
 
Un eveniment traumatic se caracterizează printr-un impact substanțial mărit ca impact decât unui obișnuit. Identificarea lui este necesară pentru lansarea proceselor de vindecare. Dacă acest lucru nu este realizat în timp util, atunci acesta va afecta o perioadă îndelungată mintea și corpul, fapt care va conduce la dezechilibre majore.  
 
 
Sindromul Stresului Post-Traumatic  
 
Sindromul stresului post-traumatic reprezintă o afecțiune comună, dar insuficient examinată. De fapt, diagnosticarea cu acest sindrom se realizează destul de rar, neavând cadre medicale pregătite pentru a trata astfel de afecțiuni. În esență, orice traumatism, minor sau major, lasă urme, adică sechele, de natură psihică și somatică. Ulterior, după ce evenimentul traumatizant a trecut, aceste urme ale abuzului vor tinde să se permanentizeze, evoluând cronic, dacă nu se ajunge la o integrare cognitivă și emoțională a respectivului eveniment.  
 
 
Repausul Minții și Relaxarea Corpului  
 
Repausul minții conferă claritate viziunii. Relaxarea corpului ne ajută să acționăm corect în lumea înconjurătoare. Ambele constituie factori determinanți ai regenerării interioare. Dedicând intervale de timp pentru conștientizarea prezentului, vom învăța lecții valoroase pentru ce înseamnă arta de a trăi.  
 
 
Schimbarea Atitudinii față de Viață și Regenerarea Celulară  
 
Schimbarea atitudinii față de viață ne conferă principala pârghie de regenerare celulară. Viața reprezintă conceptul sursă pentru orice formă de existență. Viața ne insuflă capacitatea de a trăi și dezvolta în univers. Când imaginea despre viață se va îmbunătăți, atunci boala și degenerarea vor da înapoi, iar blocajele interioare vor fi înlăturare.  
 
 
Regenerarea Celulară a Organismului Uman  
 
Regenerarea celulară a corpului uman devine posibilă în măsura în care înlăturăm blocajele interioare cauzate de traumatismele produse la nivel psihic (minte) și somatic (corp). De îndată ce acești factori perturbatori sunt eliminați printr-un proces de detoxifiere, regenerarea își poate relua cursul firesc conferind sănătate, vigoare și longevitate.  
 
 
Comuniunea Eternă a Omului cu Natura  
 
Vindecarea devine posibilă doar în măsura în care omul va reface legătura cu mediul natural. Fără contextul lărgit al ecosistemului planetar, umanitatea nu va putea accede la starea de sănătate și nemurire de la începutul istoriei sale.  
 
 
Regenerare prin repaus, rugăciune și post  
 
Regenerarea celulară decurge din unirea combinată a trei instituții fundamentale: repausul (contemplarea), rugăciunea și postul. Acestea conferă o vindecare durabilă, fiindcă derivă din fructele pomului vieții.  
 
 
Dificultatea Conștientizării Tensiunilor Interioare  
 
Tensiunile interioare sunt dificil de conștientizat din cauză că au tendința de a se camufla și ascunde pentru a fi dificil de identificat. Pe măsură ce avansăm în explorarea lumii prezente, interioare și exterioare, vom ajunge să le distingem și să le eliminăm.  
 
 
Sunt Doar Un Simplu Om  
 
Sunt doar un simplu om, ce trec printr-un univers minunat, mergând la pas alături de Creatorul meu. Sunt doar o simplă ființă, ce mă simt mereu atrasă, de infinitul lumii, în care m-am născut. Sunt doar un spectator, pe marea scenă a vieții, atras de ineditul, prezentului fără hotar.  
 
 
Universalitatea Învierii lui Iisus Hristos  
 
Învierea lui Iisus Hristos deschide portalul de comunicare cu lumea cerului. Datorită ei, statutul omului este readus la întocmirea originară. Și astfel, arhetipul uman poate prinde chip în noi. Aceasta este baza pe care se clădește regenerarea corpului și minții umane. Vindecarea completă izvorăște din învierea Sa. Să ne conectăm mental și experimental cu ea!  
 
 
Sigiliul Autenticității unui Lider  
 
Dorința de a conduce reprezintă un impuls aflat în interiorul ființei umane, care bine călăuzit, va aduce roade benefice pentru toți. Dimpotrivă, această tendință, dacă nu este educată să se dezvolte în direcția corectă, adică a cooperării și unirii cu ceilalți, se va dovedi un blestem aducător de distrugere. Modelul suprem al conducătorului ni-L oferă Mesia, care ne-a oferit un exemplu demn de urmat de fiecare om. Depinde numai de noi să Îl urmăm!  
 
 
Meditația Impulsului de Mânie  
 
Jocul bine-rău ne conduce adeseori la situații în care se pare justificată reacția de mânie. Acest sentiment apare spontan în minte și ne determină să acționăm în sensul schimbării realității care ne provoacă suferință. Fiind o reacție necontrolată, ea va erupe cu putere, va trece dincolo de intenția inițială și va provoca o amplificare a suferinței de care dorim să scăpăm. Prinși în mijlocul acestui joc cosmic, al etichetelor bine-rău, trebuie să găsim o alternativă pozitivă, dintre acestea, metoda „conversiei” fiind cea mai utilă.  
 
 
Meditația Acceptării de Sine  
 
Acceptarea de sine constituie principalul pas în regenerarea interioară. De fapt, nu este posibil să dobândim acea fericire a sufletului, capabilă să descătușeze energiile latente ale ființei umane, dacă nu voim reuși să ne acceptăm așa cum suntem, fără niciun alt gen de corecții. În realitatea, partea pe care o urâm, nu face neapărat parte din noi, ci ne-a fost introdusă prin abuzul lumii în care trăim direct sau prin ereditate. De îndată ce începem să ne vedem pe noi așa cum suntem în adâncul conștiinței noastre, vom dobândi capacitatea de a învinge acest obstacol major, ce ne limitează viața și ne blochează mecanismele de vindecare.  
 
 
Principii de Leadership Vocațional  
 
Leadership-ul reprezintă arta de a conduce pe ceilalți în armonie cu principiile generale ale ordinii universale, care statutează colaborarea și acțiunea unită drept elemente cheie pentru agregarea colectivităților de orice fel. Fără a folosi violența, adevărata artă a conducerii se bazează pe charismă și vocație, acestea fiind talente înnăscute și dobândite de la Dumnezeu.  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Calea Nobilă a Rugăciunii - Colecția Audio „Univers Contemporan” / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2409, Anul VII, 05 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!