CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Mihai Marin         Ediţia nr. 2489 din 24 octombrie 2017        Toate Articolele Autorului

Mircea Cărtărescu,turneu literar în Spania.Scriitorul român va primi prestigiosul premiu literar´´ Leteo´´
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu ocazia lansării traducerii în limba spaniolă şi catalană a romanului Solenoid, precum şi a decernării premiului Leteo, în cadrul celei de-a 17-a ediţii care va avea loc anul acesta la Leon, scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la un turneu literar în Spania care se va desfăşura în perioada 24-27 octombrie 2017,anunţă ICR Madrid. Cu acest prilej, s-au organizat mai multe întâlniri cu scriitori şi cititori, români şi spanioli, după cum urmează:  
  
24 octombrie: Granada*  
  
19:00 Auditoriul Federico García Lorca  
  
Plaza Romanilla, S/N,
18001 Granada
 
  
Participă: scriitoarea Ioana Gruia şi traducătoarea volumului Marian Ochoa de Eribe.  
  
25 octombrie: Leon*  
  
20:15 Festivitate de decernare a Premiului Leteo  
  
MUSAC
Av. de los Reyes Leoneses, 24
24008 León
 
  
Participă: Rafael Saravia, preşedintele Clubului Leteo.  
  
26 octombrie: Madrid*  
  
19:00 Librăria Alberti  
  
Calle Tutor, 57
28008 Madrid
 
  
Participă: scriitorul Andrés Ibáñez şi traducătoarea Marian Ochoa de Eribe.  
  
27 octombrie: Barcelona**  
  
19:30 Llibreria Calders  
  
Passatge de Pere Calders, 9  
  
08015 Barcelona  
  
Participă: Francesc Seres, ziarist la El País.  
  
(eveniment organizat de Editura Impedimenta)  
  
**(eveniment organizat de Edicions del Periscopi)  
  
Despre roman  
  
„Vreau să scriu o dare de seamă despre anomaliile mele. În viaţa mea obscură, în afara oricărei istorii, şi pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa în taxinomiile ei, s-au întâmplat lucruri care nu se întâmplă, nici în viaţă şi nici în cărţi. Aş fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbură şi ambiguizează sensul faptelor. Aş putea să le păstrez pentru mine, cum le-am ţinut până acum, şi să mă gândesc la ele până-mi crapă capul în fiecare seară în care stau ghemuit sub pătură, pe când afară ploaia izbeşte furios în geamuri. Dar nu mai vreau să le păstrez doar pentru mine. Vreau să scriu un raport, deşi nu ştiu încă în ce fel şi ce-am să fac cu paginile astea. Nu ştiu nici dacă e timpul potrivit pentru asta. Încă n-am ajuns la nici o concluzie, la nici o coerenţă, faptele mele sunt vagi fulgerări în netezimea banală a celei mai banale vieţi, mici crevase, mici inadvertenţe. Formele astea informe, aluziile şi insinuările, accidentele de teren uneori insignifiante în sine, dar căpătând, luate-mpreună, ceva străin şi obsedant, au nevoie de o formă ea însăşi nouă şi neobişnuită ca să poată fi relatate. Nu roman şi nici poem, căci ele nu sunt ficţiune (sau nu pe de-a-ntregul), nici studiu obiectiv, fiindcă multe dintre faptele mele sunt singularităţi ce nu se lasă reproduse nici măcar în laboratoarele minţii mele.“ (Mircea Cărtărescu)  
  
Despre autor  
  
MIRCEA CĂRTĂRESCU s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist. A publicat mai multe volume de poezie şi proză, printre care: Faruri, vitrine, fotografii (1980); Poeme de amor (1984); Levantul (1990); Travesti (1994); Orbitor. Aripa stângă (1996); Orbitor. Corpul (2002); Orbitor. Aripa dreaptă (2007); Frumoasele străine (2010); Ochiul căprui al dragostei noastre (2012); Nostalgia (2013); Solenoid (2015) etc.  
  
Marin MIHAI (Spania)/Comunicat ICR  
  
http://mihaimarin.wordpress.com
**********************************  
PAVEL PANIN / TANGO FOR LOVE ✽ MARK SPAIN (pictura)  
 
  
 
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Mircea Cărtărescu,turneu literar în Spania.Scriitorul român va primi prestigiosul premiu literar´´ Leteo´´ / Mihai Marin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2489, Anul VII, 24 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!