CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  
Autor: Mara Circiu         Ediţia nr. 1934 din 17 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Atlanta este alaturi de familia Bodnariu!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Febra protestelor globale în favoarea micuților copilași ai familiei Bodnariu despărțiți brutal de părinții lor, Ruth și Marius Bodnariu în urmă cu cinci luni ca urmare a acțiunilor Barnevernet-ului din Norvegia, a cuprins și Atlanta!  
  
Ziua de sâmbătă, 16 aprilie, 2016 a fost un prilej global de protest pașnic împotriva abuzurilor generate de Barnevernet, marile orașe ale lumii au dat dovadă de spirit civic și numele micuților Eliana, Naomi, Matei, Ioan și Ezekiel Bodnariu au fost scandate de la Roma la Timișoara! Bruxelles, Brisbane, Budapesta, Londra, New York, Cluj-Napoca, Chicago, Los Angeles, Phoenix, Viena e doar o enumerare succintă a câtorva din cele mai implicate orașe în acest evenimente.  
  
Mă bucur să văd că în lupta inegală dintre familia Bodnariu și sistemul norvegian, cifrele vorbesc în favoarea noastră. În Atlanta au participat în jur de 1500 de persone la acest protest, și dacă ne-am adunat în număr așa de mare a fost pentru că suntem convinși că cel mai bun loc din lume pentru micuții Eliana, Naomi, Matei și Ioan Bodnariu este în brațele părinților lor, Ruth și Marius Bodnariu, alături de frățiorul lor, Ezekiel Bodnariu!  
  
O veche vorbă spune că necazurile și bucuriile ne adună. Se pare că și-a mai dovedit încă odată realitatea, “- ne relatează organizatorul principal și sufletul actiunii din Atlanta, Pastorul Bisericii Elim din Lawrenceville, Georgia, dl. Corneliu Olan - “Ziua de 16 Aprilie a însemnat mult pentru toți cei din comunitatea romană care am ajuns la Stone Mountain Park. Am venit în semn de solidaritate pentru familia Bodnariu și pentru a susține ceea ce înseamnă cu adevărat FAMILIA. Ziua aceasta se va înscrie cu majuscule în amintirile noastre ale tuturor, a fost o oportunitate unică pentru fiecare de a ne susține valorile de viață. Am plecat de acolo cu un simțământ de mulțumire că am putut reprezenta o voce, care a venit din 1500 de suflete, o voce care spune SOLIDARITATE. Sperăm ca Barnevernet să învețe lecția așa cum trebuie. Sperăm să vedem familia Bodnariu reunită și fericită. Ce am făcut astăzi nădăjduim că este doar o sămânță care să aducă rodul la vremea potrivită.”  
  
Un proverb african spune că e nevoie de un sat întreg să crești un copil, noi suntem expresia vie a acestui proverb, noi toți ne-am implicat în viața și soarta acestor copilași și am participat la acest protest să cerem într-un glas ferm și fără șovăială întoarcerea micuților copilași ai familiei Bodnariu în sânul familiei!! Dacă deseară veți intră în cameră copiilor dvs. și pentru o clipă va veți imagina o cameră goală, fără fiul sau fiică dvs., multiplicați sentimentul de mii de ori și poate veți întrezări o parte infimă din durerea și disperarea ce și-au făcut loc în sufletul lui Ruth și Marius Bodnariu! E dreptul copilului să aibă parte de o copilărie frumoasă alături de MAMA ȘI TATA, noi trebuie să protejăm acest drept!!  
  
Faptul că micuțul Ezekiel a fost adus acasă părinților săi, ne da speranță, și cu toate acestea nu ne vom opri până când întreagă famile va fi reunită. Să sperăm că în curând ne vom întâlni din nou, de data această să sărbătorim reîntregirea familiei Bodnariu, lumina învinge întotdeauna întunericul, și sunt convinsă că glasurile noastre se vor face auzite, dacă dreptatea și Dumnezeu sunt de partea noastră, cine ne poate opri?! NOI TOȚI SUNTEM BODNARIU!!!  
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Atlanta este alaturi de familia Bodnariu! / Mara Circiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1934, Anul VI, 17 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!