CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poeme > Meditatie >  

33 (Bin ich nicht Stein, Nichts-Falter ich bin...) / (Eu, în afara pietrei...*)

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ion Pachia-Tatomirescu  
 
33 (Bin ich nicht Stein, Nichts-Falter ich bin...) / (Eu, în afara pietrei...*)  
 
Bin ich nicht Stein, Nichts-Falter ich bin –  
wage es nicht, Wort, mich zu überhören,  
denn wundenschlangend ist dein Sonnenauge  
und es blutet mir im Gerippe, gehst du so vorbei, und das Gemäuer  
stürzt ein im zarten Weiss, in das ich vom Blindring  
zurückkehre mit Umkehrschwingen, wie  
zwei Vektoren, parallel verkehrt im Sinn geboren;  
verharrend in der Farbe kehr ich zurück, finde mich wieder,  
zeig ich mich dem Steine als Nichts-Falter aus –  
denn se will es der Kreis – endloser Ring durch die Vögel...  
 
Nachdichtungen von Anton Palfi.  
________________  
 
*Distinsul Receptor din spaţiile spirituale valahofon şi germanofon poate consulta (spre a se convinge de „admirabila fidelitate a traducerii“):  
a. originalul, în volumul de poeme al lui Ion Pachia-Tatomirescu, Încântece – Demon, Graal, Sobor, Bucureşti, Editura Litera, 1979, p. 56 sq.  
b. textul republicat − 33 / Eu, în afara pietrei... − în revista online, Confluenţe literare (ISSN 2359-7593, directori-fondatori: Octavian Lupu / Bucureşti şi George Roca / Australia), anul al VIII-lea, ediţia nr. 2685, 8 mai 2018 ‒ cf. http://confluente.org/ion_pachia_tatomirescu_1525749348.html.  
Referinţă Bibliografică:
33 (Bin ich nicht Stein, Nichts-Falter ich bin...) / (Eu, în afara pietrei...*) / Ion Pachia Tatomirescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2695, Anul VIII, 18 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ion Pachia Tatomirescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Pachia Tatomirescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!