CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  
Autor: I C R New York         Ediţia nr. 2324 din 12 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Institutul Cultural Român - New York - ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY - NEW YORK 2017
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ICR New York susţine, şi în acest an, Festivalul Ziua României pe Broadway  
(Romania Day on Broadway) - http://romaniabroadway.com/.  
 
Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Ziua României pe Broadway va avea loc duminică, 14 mai 2017, în New York, pe Broadway (între Liberty Street şi Battery Park / Bowling Green Plaza). Orele între care se va desfăşura evenimentul: 10:00 AM – 5:00 PM. Evenimentul este realizat împreună cu Fundaţia non-profit ZIUA USA (condusă de domnul Ştefan Minovici).  
 
Pe scena festivalului, vor lua cuvântul: doamna Ioana Gabriela Costache — consul general al României la New York, şi doamna Mihaela Istrate, care va transmite un mesaj din partea ICR adresat participanţilor, români şi americani, la acest eveniment de tradiţie al comunităţii româno-americane din New York şi zonele învecinate. Ca în fiecare an, festivalul va fi dedicat valorilor şi tradiţiilor culturale româneşti. Sunt invitaţi artişti, dansatori, muzicieni şi mesteşugari din diverse zone ale ţării noastre.  
 
În cadrul acestui festival de mare vizibilitate, în inima Manhattan-ului, Festivalul Ziua României pe Broadway, împreună cu ICR New York, va prezenta publicului american şi internaţional spectacolul de dans tradiţional românesc susţinut de opt căluşari din cadrul Ansamblului folcloric “Maria Tănase”, din Craiova. De asemenea, pe scenă vor mai evolua: Valeria Arnăutu, Gheorghe Gheorghiu, George Rotaru, Branduşa Covalciuc, Ciprian Cocalia, Grupul Banatul, Roadrunners, Cosmina Badea, Abigail Budac, Ionela Bangala, Beatrice Andrei, Viorica Elen Onuţ şi designerul Ionela Bran.  
 
Mai bine de 25.000 persoane sunt aşteptate să participe la festival, într-un cadru autentic românesc, dar şi într-una din cele mai frecventate zone ale metropolei americane, care atrage un număr imens de turişti din toată lumea.  
 
Despre Ansamblul folcloric “Maria Tănase”:  
 
Constituit, în 1992, ca un continuator al marelui ansamblu “Nicolae Bălcescu”, din Craiova, în intenţia de a da o expresie scenică diversităţii folclorului oltenesc şi, în acelaşi timp, folclorului din toate zonele României, ansamblul folcloric “Maria Tănase”(http://www.ansamblulmariatanase.ro) a obţinut, de-a lungul anilor, un binemeritat succes şi renume atât în ţară, cât şi în străinătate.  
 
Transpunerea în scenă, cu cea mai mare grijă, a jocurilor tradiţionale şi promovarea cu consecvenţă a cântecului popular autentic au făcut din Ansamblul folcloric “Maria Tănase” unul dintre cele mai reprezentative şi valoroase colective artistice ale genului din România.  
 
Coregrafia a fost semnată, pe rând, de maestrul Marin Badea, maestrul Puiu Vasilescu, iar apoi de coregraful Marin Stîrcu, a căror experienţă a fost preluată de valorosul maestru de dans, Ionel Garoafă, care conduce secţia de balet, formată din 22 de dansatori, cu un profesionalism aparte, dintre care opt căluşari vor veni la New York, la evenimentul menţionat.  
 
Valoarea Ansamblului folcloric “Maria Tănase” a fost recompensată la festivalurile naţionale, dar şi internaţionale (Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Iugoslavia, Turcia şi Iran).  
 
Referinţă Bibliografică:
Institutul Cultural Român - New York - ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY - NEW YORK 2017 / I C R New York : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2324, Anul VII, 12 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 I C R New York : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de I C R New York
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!