CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  
Autor: George Petrovai         Ediţia nr. 1931 din 14 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

George PETROVAI - STATORNICIA POLITICII ROMÂNEŞTI ÎNTRE MITITEI ŞI MITITICA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Minte cu neruşinare cel care afirmă că românii postdecembrişti n-ar fi inventivi! Păi poţi fi original în democraţie şi paradoxuri (ţara cea mai nevoiaşă din Uniunea Europeană, dar cu cea mai mare densitate de pungaşi şi maşini luxoase, ţara care-şi lasă terenul arabil în paragină, milioane de hectare de pământ bun de uns pe pîine, ca din banii împrumutaţi să cumpere în anul 2015 alimente chimizate şi infestate de circa şase miliarde euro etc.) fără un spirit inventiv mereu tânăr?  
 
Ia uitaţi-vă niţeluş în ograda fără frontiere a politicii noastre, slugarnică până la ridicol în absenţa coloanei vertebrale a demnităţii şi responsabilităţii cârmuitorilor doar de faţadă, o politică păpuşărească în care poruncile recomandate democratic (sic!) de comisarii europeni sunt la ţanc impuse românilor mai ceva ca amărâtele lor de legi, ba prin inflexibila şi neobrăzata vrere a noului ambasador american, ba prin cea a ambasadei israeliene, olandeze, germane sau austriece. Că ei cu toţii ne vor binele care mai rămâne după ce-şi fac făcutele în România adusă la sapă de lemn prin exemplara colaborare mafiotă dintre tâlharii interni şi externi (vezi paradisurile fiscale ale marilor gunoaie planetare), un bine care pentru grosul românilor se cheamă dezrădăcinare, umilinţă şi sărăcie lucie...  
 
Deşi mai sunt aproape două luni până la alegerile locale din 5 iunie, campaniile electorale (deocamdată fără afişe lipite unde nici cu gândul nu gândeşti, doar cu corturi şi tabele, chipurile pentru sondarea opiniei publice vizavi de candidaţi) sunt în plină desfăşurare. Că, de, boborul trebuie pregătit/ademenit fie să-şi dăruiască votul (de parcă rezultatul scrutinului ar depinde de el!), fie – după caz şi împrejurări – să şi-l vândă pe beri, mititei şi alte cele.  
 
Din presa noastră profund neliberă (dar există undeva în lumea asta presă mare şi liberă?) am aflat că nu numai pe meleagurile sighetene campania electorală este în toi de aproape două luni, mai precis de la desemnarea catindaţilor (repet, totul se face la limita driblării legii prin corturi cu poze cât roata carului, în care se trudeşte din greu la sondarea până la prostire a opiniei publice), pentru că în comuna Ipoteşti, presupusa comună natală a lui Mihai Eminescu, obligatoriul bairam electoral s-a lăsat cu victime omeneşti, un mâncău din aceia mulţi de care patria nu duce lipsă, fiind ucis de un afurisit de mititel, aşezat de-al dracului pieziş în gâtlej.  
 
Şi când te gândeşti că ăsta-i doar începutul în importanta obligaţie cetăţenească de alegere a viitorilor gropari ai României, chit că, potrivit unui adorabil reportaj, foarte mulţi dintre români habar n-au nici de scopul alegerilor din iunie şi nici pe cine urmează să voteze: o parte dintre ei erau pentru Giovanni (!), altă parte pentru Ponta, dar cu toţii, vorba înţeleptului agramat Marian Vanghelie, în cele din urmă, cu ajutorul oamenilor de bine, vor opta taman pentru cine trebuie!  
 
Alţii în schimb, bunăoară aşa ca „marele liberal” Ludovic Orban, îşi anunţă retragerea din cursă mai înainte de demararea oficială a mascaradei pentru confortabilul fotoliu de primar general al Capitalei. Dar nu, staţi liniştiţi, n-o face din scârbă pentru murdăria numită politică, ci fiindcă este urmărit penal, vasăzică este silit să-şi aşteapte rândul reculegerii la mititica.  
 
P.S. Dacă tot se cheltuie o grămadă de bani cu alegerea unor netrebnici care mai devreme sau mai târziu ajung după gratii şi dacă tot se ştie că aleşii noştri locali şi de la centru nu conduc, ci doar execută dispoziţiile venite din afară, ce-ar fi ca românii să se răzbune într-un mod civilizat şi elegant pentru toate umilinţele postdecembriste îndurate prin neparticiparea la vot?  
 
Greva electorală şi greva fiscală (refuzul de-a achita taxele şi impozitele), neîncercate până în clipa de faţă, sunt cele două redutabile arme ale naţiunii unite, prin care poate să dea peste cap aranjamentele politrucilor interni şi-i poate pune serios pe gânduri pe păpuşarii străini.  
------------------------------------  
George PETROVAI  
Sighetu Marmaţiei,  
12 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
George PETROVAI - STATORNICIA POLITICII ROMÂNEŞTI ÎNTRE MITITEI ŞI MITITICA / George Petrovai : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1931, Anul VI, 14 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 George Petrovai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Petrovai
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!