CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Eugen Lupu         Ediţia nr. 2387 din 14 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

La judecatorie
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La judecătorie... 
  
Pe el îl cheamă Bil, iar Incredi este numele de familie. 
  
În data de 28 iunie, Incredi Bil a fost pentru prima dată în TEMPLUL ZEITEI DREPTATII, unde a întâlnit câteva Incredi Bile, despre care o să vă povestesc în continuare. De la început trebuie să spun că tot ce zici acolo NU trebuie să aibă semnul întrebării sau al mirării...Este ca în biserică! 
  
I-a fost scris că judecarea întâmplării cu pricină se va face la ora 9; totul a început la ora 9,30...Completul trebuia să fie C3, dar a fost doar C1, celelalte două C-uri erau probabil la cules de prune și în această situaţie Incrdi Bil a și zis...”plecăm sau nu mai stăm, că este ilegal să judece o singură persoană, C1!?” 
  
V-am spus, în TEMPLUL DREPTATII nu ai voie să pui întrebări și Incredi Bil s-a ales cu câteva Incredi Bile negre. 
  
La intrarea în TEMPLUL DREPTATII era un tabel cu numărul dosarelor cauzelor întâmplărilor cu pricină ce se vor judeca, înșiruite, trecute în ordinea în care vor fi judecate. În acea zi erau peste o sută, iar dosarul lui Bil era trecut la numărul 1. 
  
Dar ce să vezi, tot felul de cetăţeni, cică avocaţi, cică ei sunt mai cetăţeni decât alţii, în TEMPLUL DREPTATII, ziceau; vreau să scoateti dosarul nr..., este al meu și vreau sa-l judecaţi acum! Exact așa făcea C1. 
  
Incredi Bil a sărit, ca ars, iarăși, și le-a dat în cap cu poziţia de număr unu a dosarului său... și s-a ales, iarăși, cu câteva Incredi Bile negre. 
  
Atunci s-a hotărât să-i condamne la ignor; avea la el trei genţi; una mică, una mijlocie și una mare...A dat-o jos de pe umăr pe cea mică, a rotit un nasture mic aflat pe capacul ei si...gentuţa s-a marit sub forma unui pat de două persoane. S-a suit în pat, l-a ridicat spre tavan ca să nu fie deranjat de nimeni și s-a culcat. Avea și un televizor mic pe o noptieră aflată în zona picioarelor, dar ce să vadă la un televizor!? 
  
Pe la ora 12, când în sală nu mai era niciun cetaţean mai cetăţean ca alţii, i-a venit randul și dosarului numerotat cu cifra 1 pe tabelul de la intrare, unde era trecută ordinea în care vor fi judecate. 
  
Şi: 
  
- C1 constată PERIMATĂ actiunea civilă formulată de reclamantul Incredi Bil... 
  
E, te, teee...procesul perimat și hoţul a scăpat...fără să te miri. 
  
Incrdi Bil a fost furat; erau la dosar dovezile, nume de martor care nu a fost chemat, numele furăciosului...etc. 
  
Furăciosul a primit din partea statului...asistenţă juridică gratuită. 
  
- Stii,C1,a zis Incredi Bil, eu am vrut să demonstrez că de la Baraba și până în prezent, hoţii...e băiat cinstit și tu nu te-ai prins!? Ha, ha, ha...fara semnul mirării. 
  
P.S. Proprietarul locului furat a vândut si s-a mutat în Londra, este acolo de un an și jumătate, iar juristul care l-a ajutat pe Bil s-a mutat în SUA. Pe bune! Păi dosarul se judecă de vreo trei ani. Fără semnele mirării... 
  
Resita 
  
14072017 
  
Eugen Lupu 
  
Referinţă Bibliografică:
La judecatorie / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2387, Anul VII, 14 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!