CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Diana Ciugureanu Zlatan         Ediţia nr. 2601 din 13 februarie 2018        Toate Articolele Autorului

Diana ZLATAN - SĂRBĂTORIREA UNIRII PRINCIPATELOR DE CĂTRE UNIUNEA SCRIITORILOR EUROPENI DIN MOLDOVA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comunicat de presă - Preşedinta USEM,  
Diana Zlatan  
Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova (USEM), cu sediul la Chişinău, a sărbătorit la Bucureşti, Unirea Principatelor Române  
 
La 24 ianuarie 2018, Uniunea Scriitorilor Europeni de Limbă Română (USELR, dar USEM - în acte), în calitate de organizaţie unionistă din cadrul Alianţei pentru Centenarul Marii Uniri, a contribuit cu forţe mici, la crearea unei atmosfere de frăţească şi simbolică sărbătoare la Bucureşti, cu reprezentanţi ai diverselor zone româneşti, inclusiv ai Basarabiei.  
 
Marele eveniment naţional - Unirea Principatelor Române, a fost sărbătorit concomitent cu lansarea noii cărţi de poezie ,,Lepădarea din hamuri" de Maria Simion, membră a USELR. Protagonista întâlnirii de suflet a electrizat de această dată, nu doar prin măiestria de moderatoare, ci şi prin recitalul de versuri, marcate de puternice sentimente patriotice ale unei unioniste vibrând de iubire, mândrie de neam, grijă pentru prezentul şi viitorul României.  
 
Tradiţional, la evenimentul de la Clubul „Chez Gabi", locul care găzduieşte faimoasele serate literar-muzicale, organizate de Maria Simion, publicul a fost delectat cu inspirate discursuri ale unui şir de personalităţii din viaţa culturală a ambelor Maluri de Prut.  
 
Poeta Clara Mărgineanu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a copleşit atât prin aspectul lirico-filosofic al viziunii expuse, cât şi prin căldura unui suflet împlinit de susţinerea talentului bunei sale prietene, Maria Simion.  
 
A copleşit publicul şi prietena poetei, jurnalista Daniela Badea, care a semnat postfaţa noului volum, iar pentru a participa la eveniment, a parcurs o impresionată distanţă, sosind din Italia. Oratoarea şi-a exprimat încântarea pentru sinceritatea si intensitatea trăirilor poetic exprimate, deopotrivă cu alesele calităţi şi valori ale personalităţii autoarei.  
 
Tot mai intens valorificata platformă culturală a Mariei Simion, de colegii de echipă de la Chişinău, a abundat în lacrimi şi îmbrăţişărinîntre românii de pe cele două Maluri ale Prutului, Chişinăul fiind reprezentat de Delegaţia USELR. Aceasta a fost formată de poetul, Prof. Ştefan Sofronovici, cercetător ştiinţific la Academia de Ştiinţe a Moldovei, de asemenea membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova şi de preşedinta Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română, Prof. Diana Ciugureanu-Zlatan, teleradio-jurnalistă, cantautoare, textieră. Cei doi vorbitori au comentat şi au declamat cu pasiune, poeme din cartea lansată, i-au înmânat poetei, cadouri din partea întregii echipe de 170 de membri şi au apreciat înalt rarisimul exemplu de dăruire misionară în numele unionismului şi al culturii, demonstrat de Maria Simion.  
 
Sugestiva susţinere a platformei culturale a poetei, din partea celor 30 de filiale ale Asociaţiei Culturale ,,Pro Basarabia şi Bucovina", membre ale Alianţei pentru Centenarul Marii Uniri, se manifestă tot mai pregnant, prin participarea la acţiunile recente, a Preşedintelui Marian Clenciu.  
 
Actriţa Doina Ghitescu, interpreţi diversi, cum ar fi cantautorii: Dana Florian, Cristinel Dohatcu, Viorel Ştefănescu, Ioana Sandu, Ion Ioniţă, micuţa Julia Marcan, de numai noua ani, au sensibilizat inimile reunite în hora românească. Drapele tricolore răvăşeau la lacrimi, fraţii reîntâlniţi .  
 
Pentru a fi o gazdă ospitalieră, protagonista întrunirii a fost prezentă timp de 12 ore, alături de toţi invitaţii însetaţi de poezie, muzică şi de comuniunea spirituală redobândită de români de pretutindeni. Astfel, evenimentul a constituit un prilej pentru stabilirea noilor idei de proiecte unioniste. Primul dintre acestea, a fost discutat cu emoţii, de poeta Clara Mărgineanu şi Delegaţia USELR - preconizatul maraton literar-muzical, care va fi organizat de USELR în perioada 26-29 aprilie 2018, în parteneriat cu Clubul ,,Poduri de Dor" al Bibliotecii Naţionale a R. Moldova, în diverse localităţi urbane şi rurale ale Basarabiei.  
 
--------------------------------  
UNIUNEA SCRIITORILOR EUROPENI DIN MOLDOVA  
MD - 2015, municipiul Chişinău  
CODUL IBAN MDL:MD70MO2224ASV03618417100  
Bd Decebal, 68, bloc 1, ap 36  
BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A  
Codul fiscal – 016620002336  
Tel: 00 60 867 019  
 
Preşedinta USEM  
Diana ZLATAN  
ianuarie 2018.  
 
Referinţă Bibliografică:
Diana ZLATAN - SĂRBĂTORIREA UNIRII PRINCIPATELOR DE CĂTRE UNIUNEA SCRIITORILOR EUROPENI DIN MOLDOVA / Diana Ciugureanu Zlatan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2601, Anul VIII, 13 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Diana Ciugureanu Zlatan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Diana Ciugureanu Zlatan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!