CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Comentarii >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1893 din 07 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Aurul nobleţei (de Marina Angela Glodici) - Recenzie de Ilieş Alina
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Marina Angela Glodici s-a născut la data de 20 decembrie 1960. A absolvit Institutul de Învăţământ Superior Baia Mare şi doi ani la Facultatea de Drept a Universităţii „Bogdan Vodă” din Baia Mare. A colaborat la mai multe publicaţii literare şi a participat la concursuri de creaţie literară unde a obţinut premii şi o menţiune pe ţară. Este autoarea volumelor de poezii: „Lacrimi stelare”(2003), „Nu mă opri”(2006), „Amo  
 
Christum”(2007), „Sărbători în sfinţenie”(2008), „Făclia de dor”(2010), „Surâsul primăverii” (2010) şi a romanelor: „Durutele iubiri” (2007) şi „Fericiri pământene” (2008). De asemenea, autoarea cărţii este compozitoarea a 16 cântări religioase.  
 
Cartea „Aurul nobleţei” cuprinde evenimente istorice, o poveste de dragoste, descrieri de clădiri şi peisaje, iar tema abordată în paginile ei este nobleţea. Personajul principal este Ludovic Gladich, un prinţ, care impresionează nu numai prin rangul său, cât mai ales prin nobleţea sufletului său mereu atent la binele celorlalţi, contribuind la bunăstarea celor din jur şi oferind bunătate ori de câte ori are ocazia.  
 
La acest personaj poţi descoperi ce înseamnă nobleţea. Înţelegi, în urma lecturării romanului, că un suflet nobil îşi foloseşte cunoştinţele şi talentul pentru a-i ajuta pe cei în nevoi, e interesat de inima şi sufletul oamenilor, poate renunţa la rangul unei funcţii, dar nu va renunţa vreodată la rangul nobil al sufletului şlefuit prin educaţie şi caracter, fiindcă nobleţea, componenta caracteristică a acestui suflet, este mai preţioasă decât tot aurul. Acest suflet iubeşte la cei din jur simplitatea şi modestia din interiorul lor, răspândeşte dragoste, speranţă, pentru a întări încrederea în viitor şi-n visele din inimile tuturor, indiferent de origine, etnie sau locul de pe pământ şi nu dă curs provocărilor. El este liber de toate banalităţile hilare ale rangului şi titlului din societate, devenind astfel o fiinţă sinceră, care iubeşte adevărul şi nu se preface o viaţa întreagă, crede în Ceasornicarul care măsoară şi ştie viaţa fiecăruia. Inima lui bate după ritmurile cerului şi aplaudă viaţa ca semn de mulţumire pentru tot ce a primit în călătoria lui pe acest pământ.  
 
Chiar dacă oamenii cresc în medii diferite, ei se pot simţi bine împreună, deoarece inima are acelaşi limbaj: dragostea. Ea este o forţă divină, care dă fiecăruia aripi în momentele dificile pentru a zbura deasupra tuturor problemelor. Cel mai mare dar este dragostea şi cea mai mare bogăţie o reprezintă înţelepciunea, loialitatea şi bunătatea. Scurgerea vieţii e imposibil de oprit, rămân doar amintirile şi ceea ce ai lăsat în urma ta, comoara nobleţei tale. Bunurile materiale se deteriorează şi se demodează de-a lungul timpului, însă nobleţea, exprimată prin dăruire, puritate sufletească, dragoste de semeni, bunătate, puterea sacrificiului, este mai strălucitoare decât aurul deoarece ea rămâne veşnic imprimată în sufletele celor cărora le-ai dăruit-o.  
 
Citeşte această carte şi vei descoperi în conţinutul ei sfaturi pentru a deveni un suflet nobil, vei găsi o frumoasă poveste de dragoste, evenimente istorice, oameni şi fapte din trecutul Kapnikului.  
 
Autorul recenziei: Ilieş Alina  
Referinţă Bibliografică:
Aurul nobleţei (de Marina Angela Glodici) - Recenzie de Ilieş Alina / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1893, Anul VI, 07 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!