CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1508 din 16 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Confluențe.Ro în Competiția Radar de Media
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimați Simpatizanți ai Revistei,  
 
Vă rog ca până pe data de 10.03.2013 să continuați votați revista Confluențe Literare (c o n f l u e n t e . r o ) și să susțineți calificarea ei pe primele 10 poziții în cadrul competiției Radar de Media, ediția 2015, etapa I, la adresa: http://www.radardemedia.ro/premiile-radar-de-media-2015-etapa-1-categoria-nr-9-cea-mai-buna-platforma-de-stiripublicatie-online/  
 
După cum bine știți, publicația Confluențe Literare a intrat în competiția Radar de Media, ediția 2015, etapa I, începând din data de 10 februarie 2014. Categoria nr. 9, intitulată : „Cea mai bună platformă de știri / publicație online”, reunește cele mai cunoscute canale de știri din România. Prin urmare, rămânerea pe primele 10 poziții pentru revista Confluențe Literare reprezintă o sarcină dificilă și chiar imposibil de atins fără susținerea celor care prețuiesc literatura.  
 
Cu surprindere am constatat că ecoul mesajului trimis în urmă cu o săptămână, plus distribuirile zilnice de apel pentru votare pe rețelele de socializare, a fost destul de redus comparativ cu frecvența de accesare a site-ului, care are pe medie 1000 de cititori unici pe zi. Acest lucru m-a determinat să mă întreb dacă într-adevăr merită să continui să promovez revista în cadrul competiției.  
 
Dar înainte de a lua o decizie în acest sens, m-am gândit să împărtășesc cu dumneavoastră principala motivație ce m-a determinat să înscriu revista în această competiție. Mai întâi, definirea acestei categorii a fost făcută în detrimentul publicațiilor online și în favoarea platformelor de știri. Din această cauză, am semnalat organizatorilor această nepotrivire, fiindcă numărul cititorilor unei platforme de știri este mult mai mare decât al unei publicații online.  
 
În al doilea rând, o publicație cu profil literar are o audiență mult mai redusă decât a unei reviste mondene, sportive sau politice. După cum bine știți, preferința majorității audienței românești se îndreaptă către aceste direcții, fapt pentru care într-o competiție online, revistele literare sunt puse imediat în inferioritate.  
 
În al treilea rând, există multe publicații și bloguri literare valoroase, cu nișa lor de audiență dedicată, care nu sunt interesate de ceea ce se întâmplă cu o altă revistă literară. Din acest punct de vedere, niciodată nu am fost împotriva ideii de promovare a altor publicații literare în cadrul revistei Confluențe literare, însă reciproca nu este nici pe departe adevărată. De multe ori, publicația noastră a fost percepută ca o posibilă rivală în competiția pe audiență, fapt care restrânge și mai mult posibilitatea de promovare a revistei în cadrul unui concurs online.  
 
Prin urmare, acestea sunt principalele premise de la care am pornit când am evaluat oportunitatea înscrierii în competiție. De aceea, inițial am dorit să ignor acest concurs, fiindcă șansele de intrare în etapa a II-a sunt foarte mici, iar de finalizare pe primele poziții, și mai reduse. Și în final, care poate fi câștigul? Ce sens are să intri într-o astfel de competiție?  
 
Și acum să vă spun pe scurt de ce am crezut că este bine ca publicația să participe. Mai întâi, fiindcă niciodată nu mi-a fost teamă de o competiție. Cred că în orice gen de cursă, cel mai important lucru este să finalizezi, adică să mergi până la capăt. De fapt, în orice gen de concurs, principalul obstacol ești tu însuți, fapt ce te determină la ajustări interioare continue pe măsură ce îți distingi propriile slăbiciuni și lipsuri interioare.  
 
Dar în același timp, și în al doilea rând, orice fel de concurs te ajută să îți vezi și părțile valoroase, să ți le testezi și să îți evaluezi adevăratul nivel.  
 
În al treilea rând, într-o competiție ajungi să îi cunoști pe ceilalți care participă la concurs împreună cu tine, să le vezi punctele tari și pe cele slabe. Astfel, la modul practic, observi lucrurile pe care trebuie să le cultivi și le distingi pe acelea la care este indicat să renunți.  
 
În plus, și în al patrulea rând, o competiție a unei reviste reprezintă un prilej de coagulare a autorilor și cititorilor în jurul unui obiectiv comun, fapt ce contribuie la creșterea coeziunii de grup și implicit a audienței.  
 
Și în al cincilea, dar nu ultimul rând, acest concurs poate fi privit și ca o ocazie de promovare a revistei în rândul celor ce nu o cunosc, o punere în evidență a valorilor care animă pe cei care scriu și citesc aceste pagini, o șansă ca publicul românesc să constatate existența unui auditoriu orientat către latura artistică, frumoasă, a comunicării, fapt care reprezintă un lucru tot mai rar în media autohtonă.  
 
În ce mă privește, voi continua să promovez revista pe rețelele de socializare până la finalul etapei I, chiar dacă revista nu va fi calificată în vreun fel. Adică voi finaliza cursa așa cum am făcut de fiecare dată în alte competiții ale vieții.  
 
Nu am niciun interes personal în acest concurs și chiar dacă, utopic, s-ar câștiga acest concurs, orice gen de fonduri ar fi oferite, deși este posibil să fie doar o premiere onorifică, le-aș dedica revistei. Prin urmare, nu votați pentru membrii fondatori, ci pentru valorile asumate ale revistei dintre care enumăr următoarele:  
 
1. Identificarea de talente literare în țară și diaspora.  
2. Comunicarea respectului față de limba și cultura națională.  
3. Renașterea literaturii românești întrerupte brutal de perioada comunistă.  
4. Insuflarea respectului față de marile valori naționale românești.  
5. Mă opresc aici cu această expunere dintr-o listă ce poate continua cu nenumărate alte obiective principale sau secundare ale revistei.  
 
Prin urmare, vă rog ca până pe data de 10.03.2013 să continuați votați revista Confluențe Literare (c o n f l u e n t e . r o ) și să susțineți calificarea ei pe primele 10 poziții în cadrul competiției Radar de Media, ediția 2015, etapa I, la adresa: http://www.radardemedia.ro/premiile-radar-de-media-2015-etapa-1-categoria-nr-9-cea-mai-buna-platforma-de-stiripublicatie-online/  
 
Vă mulțumim!  
 
Octavian Lupu,  
Autor-Fondator al Revistei Confluențe Literare  
 
Referinţă Bibliografică:
Confluențe.Ro în Competiția Radar de Media / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1508, Anul V, 16 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!