CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Adunarea generală de alegere a conducerii centrale a Ligii Scriitorilor Români
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Adunarea generală de alegere a conducerii centrale a Ligii Scriitorilor Români 
  
Cu mai bine de o lună în urmă în cadrul celor 38 de filiale din țară și străinătate ale Ligii Scriitorilor Români, care editează 18 reviste literare, și în cadrul cărora funcționează tot atâtea cenacluri literare, au avut loc ședințe de propuneri pentru noua conducere centrală a acestei organizații profesionale. Urmare acestei acțiuni în data de joi, 30 noiembrie, a avut loc la Cluj-Napoca, la Casa Armatei, ședința cu președinții filialelor, ce s-a desfășurat în două părți, care au predat membrilor fondatori procesele verbale cu propunerile privind conducerea centrală a Ligii Scriitorilor. Ședința fiind deschisă cu Imnul Ligii Scriitorilor compus de dr.Mihai Ganea și interpretat de Ema Benciu. 
  
În urma centralizării propunerilor au fost aleși următorii scriitori în Consiliu de Conducere, fiecare membru având o responsabilitate în cadrul acestuia: Al.Florin Țene, președinte, responsabil cu primirea de noi membrii, dr.Ionuț Țene vicepreședinte, responsabil cu relația dintre organizația noastră și organele locale, Gavril Moisa, secretar general, Iulian Patca, responsabil cu revistele literare, Voichița Pălăcean Vereș, ofițer de presă, Antonia Bodea, coordonatorul cenaclurilor literare, Mihai Ganea(Baia Mare), responsabil cu promovarea Ligii Scriitorilor în străinătate, Mircea Dorin Istrate (Târgu Mureș ), responsabil cu realațiile interednice, Doina Drăgan(Timișoara), responsabilă cu relațiile dintre filiale,, Carmena Băițan (Baia Mare), responsabilă cu relația cu institutiile centrale de stat și în special cu ministerul culturii, Ovidiu Vasile(Cluj-Napoca), responsabil cu relația dintre Liga Scriitorilor și tinerii iubitori și creatori de literatură, Velica Ion ( Petroșani), responsabil cu implementarea în rândul societății civile a ideilor promovate de Liga Scriitorilor, Doina Drăguț (Craiova), coordonarea revistelor literare, M. Vârtosu (Focșani), promovarea și coordonarea antologiilor editate de filiale., Ligya Diaconescu,(Rm.Vâlcea ), responsabilă cu organizarea anuală a Zilei Naționale a Limbii Române, Ioan Mititean(Năsăud ) și Mihai Știrbu(Iași ), membri. Ca membrii supleanți au fost aleși: Vasilica Mitrea (Constanța),Marinela Preoteasa (Slatina ), preot Constantin Mănescu (Rm.Vâlcea ), Alin Cucuruzan (Cluj-Napoca ) și Marian Bărăscu( Rm.Vâlcea). 
  
În comitetul decizional de execuție au fost aleși :Al.Florin Țene, Gavril Moisa, Iulian Patca, Antonia Bodea, Voichița Pălăcean Vereș și dr.Ionuț Țene. 
  
În continuarea ședinței din Sala Armelor, Iulian Patca a prezentat cartea “Vouă celor care… “semnată de doamna Elena Jucan, după care autoarea a citit un fragment din carte. 
  
Așa cum a intrat în tradiția Cenaclului”Artur Silvestru“ Ion Constantinescu în cadrul rubricii ”Momentul de reflecție “ a vorbit despre pericolul exploziilor atomice și reflectarea acestora în literatură. 
  
Au mai luat cuvândul dezbătând diferite probleme din cadrul filialelor, următorii: Carmena Băițan, Elena Butu, Iulian Patca, Vasile Gădălin, Vasilica Mitrea, Dumitru Negoiță, Marinela Preoteasa, Ion Constantinescu, Ion Benche, Marian Bărăscu, Alexandru Birou, Raveca Vlașin, Vasile B.Gădălin și Lucia Vlad. 
  
În a doua parte a programului grupul de scriitori veniți din țară, condus de dr.Ionuț Țene, care a fost ghidul acestora, au vizitat importantele monumente istorice și locuri care “vorbesc“ despre istoria milenară a Capitalei Ardealului. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
Adunarea generală de alegere a conducerii centrale a Ligii Scriitorilor Români / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2527, Anul VII, 01 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!