CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 2322 din 10 mai 2017        Toate Articolele Autorului

La Cenclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul „Radu Stanca „ 
  
Medalionul literar ”10 Mai Ziua Regalității-pagină de aur în istoria țării” 
  
Sedința cenaclului literar “Radu Stanca “ din data de 10 mai, a.c.de pe lângă Centru multifunctional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2 din Cluj-Napoca (Coordonator Ligia Bocșe ), patronat de Liga Scriitorilor Români, a fost structurată în două părți: o parte din membrii (48 la număr ) au plecat într-o excursie tematică “Să cunoaștem istoria la ea acasă “, condusă de Ligia Bocșe, având conferențiar pe profesorul Vasile Sfârlea, cu ocazia căreia s-a vizitat Cetatea Alba Iulia, Lancrăm, Sebeș, Sibiu. Cu această ocazie profesorul Vasile Sfârlea a vorbit despre istoria Cetății Alba Iulia, despre poetul Lucian Blaga, care s-a născut la 9 mai 1895 la Lancrăm, împlinându-se în luna aceasta 192 de ani de la naștere. Cu această ocazie a recitat poezii din opera acestuia. La Sibiu s-a vizitat Muzeul Național Brukenthal a cărei construcție a fost începută în 1778, astfel membrii cenaclului au cunoscut bogatul patrimoniu istoric, artistic și cultural deținut de muzeu. 
  
Grupul de cenacliști rămas la Cluj-Napoca, condus de scriitorul Al.Florin Țene a participat la medalionul literar “10 Mai Ziua Regalității-pagină de aur în istoria țării“, în cadrul căruia președintele cenaclului a vorbit despre istoria zilei de 10 Mai și importanța acesteia în evoluția țării noastre. 
  
Înainte de începerea ședinței s-a vizionat expoziția de pictură a colegului Alexa.Petran, ale cărui tablouri au amprenta ce oscilează între stilul clasic și pictura naivă.Tablourile lucrate în ulei pe pânză ne descoperă un talent autentic stăpân pe modulația culorilor. 
  
În continuare domnul profesor Ioan Toșa și-a prezentat cartea “Șoimii Carpaților “, apărută la Editura Argonaut, în care se face vorbire despre revigorarea portului, cântecului și dansului românesc în perioada 1931-1940, și rolul ASTREI în promovarea culturii naționale în Ardeal. Despre carte a mai vorbit și Al.Florin Țene. 
  
Conferința, susținută de scriitorul Al.Florin Țene despre marele om de cultură Bogdan Petriceicu Hașdeu, nume la naștere Tadeu Hîjdeu, născut la 26 februarie 1838, pionier în diferite ramuri ale filologiei și istoriei românești,academician, enciclopedist, jurist, lingvist, folclorist, publicist, istoric și om politic, Hasdeu a fost una dintre cele mai mari personalități ale culturii române din toate timpurile, s-a bucurat de un real succes din partea celor prezenți.Conferențiarul a susținut și un recital poetic din creația autorului celui ce a scris ”Răzvan și Vidra”, având titlu inițial la prezentarea ei pe scena Teatrului Național din București la 1867, de “Răzvan-Vodă. “ 
  
În încheierea ședinței au citit din creațiile lor Titina Nica Țene, Gheorghe Șoptirean și Al.Florin Țene. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La Cenclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2322, Anul VII, 10 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!