CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

TOP AUDIENȚĂ
PROZĂ

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  O SEARĂ ALTFEL - AŞTEPTAREA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Semiîntuneric şi şoapte într-un colţ de cameră 
  
- Înger, îngeraşul meu, repetă fetiţa. 
  
- Care înger, dragă? se auzi vocea iritată a zeiţei Artemis. Din alt univers... 
  
Camera se mări. 
  
- Cine eşti tu? întrebă fetiţa. 
  
- Eu stau vis-a-vis şi trebuie să ascult seară de seară bocetele unei fete şi ale unui băieţel, adică ale voastre. Ba vreau aia, ba ailaltă. 
  
- Păi înseamnă că ne poţi îndeplini din dorinţe! exclamă fetiţa. 
  
- Ei! Fără din astea! Ce dorinţe? 
  
- Pff! Păi să nu mai fie războaie în lume, de exemplu, interveni şi băiatul. 
  
- Ia staţi, măi, aşa! se auzi vocea unui bărbat. 
  
Din semiîntuneric apăru ţanţoş Ares. 
  
- Cum adică? Fără războaie? Păi eu la ce mai rămân zeu pe aici? 
  
În câteva minute, camera se umplu de zei şi semizei. Toţi începură să facă scandal, legându-se de cererile pământenilor. 
  
- Păi şi voi! ridică tonul fata la un moment dat. Şi voi cereţi de la oameni tot ce credeţi că se poate şi vi se cuvine. Ha! Pe ce bază? Vă place doar să fiţi ridicaţi în slăvi, să vă arătaţi puterile. Acum, privindu-vă, cum vă certaţi, îmi vine să cred că sunteţi de fapt prinşi de frustrări şi tot ce vă doriţi este faima. Ia gata! Acasă toată lumea! Vi se pare că mă rugasem la niste zei antici? Îl căutam şi eu pe Dumnezeul de azi, dar până va răspunde el, merg la somn. Fata îşi luă frăţiorul de mânecă şi îl trase dupa ea. Zeii rămaseră muţi şi singuri, în imensitatea camerei. 
  
- De ce m-ai luat aşa de repede? îşi întrebă fratele sora. La câţi erau, poate că unul ne îndeplinea vreo dorinţă. 
  
- Ei! Ţi-ai găsit aşa ceva la ei. Stai linistit, nu e prima dată când se întrunesc prin preajma noastră. Niciodată nu fac altceva decât să se certe. Uite, în schimb eu mereu ştiu să le sustrag câte ceva. De data asta ţi-am luat un trenuleţ electric. Fata scoase o cutie de la spate şi o înmână băiatului. Acesta scoase un sunet entuziasmat şi o îmbrăţişă. 
  
- Deci de aici îmi aduci mereu jucării? 
  
- Cam da! Hai, la năniţă! 
  
- Într-o zi poate ne răspunde şi Dumnezeul nostru, şopti băiatul ca pentru el. Să vezi atunci de câte cadouri o să îţi fac eu rost... 
  
Referinţă Bibliografică:
O SEARĂ ALTFEL - AŞTEPTAREA / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1875, Anul VI, 18 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

VALIDARE ACCES CONFORM GDPR

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

TOP AUDIENȚĂ
POEZIE

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!