CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

TOP AUDIENȚĂ
PROZĂ

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  Din inimă, pentru tine, tată!...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt un pic răcită (un pic mai mult), dar vreau să scriu aceste cuvinte astăzi. Este ziua tatălui meu şi, pe lângă urarea de “La Mulţi Ani!”, spusă stângaci la telefon, vreau să îi dedic următoarele cuvinte. 
  
Sunt atât de sfioasă atunci când vă întâlnesc, scumpii mei părinţi, deşi mi-e dorul de nedescris în cuvinte. Poate de aici şi tăcerea mea... Dar ştiu că ştiţi cât vă iubesc şi cât de mult am apreciat fiecare lucru pe care l-aţi făcut pentru mine. Şi dacă tot e ziua ta, tăticul meu, vreau să expun unele amintiri atât de dulci, atât de fragede, atât de preţioase… 
  
Dragul meu tătic, de ziua ta vreau să ştii cât de mult ţin la tine. Îmi amintesc primii paşi în muzică şi cum m-ai îndrumat şi m-ai dus pe scenele din raion, apoi din capitală… Cum ai stat lângă mine un an şi ai cântat la acordeon, ca eu să pot auzi sunetele de pe clapele desenate pe o hârtie de mămica. Şi... cântam împreună, erai sunetul meu! Îmi amintesc de pianul cumpărat cu greu. Era atât de frumos şi eram tare mândră de pianul meu imens, negru şi impunător… Ai străbătut drumuri pe ger şi frig, pe ploaie şi furtună, alături de mine, atunci când făceam naveta spre şcoala de muzică, să mă protejezi… Îmi cumpărai dulciuri, deşi, uneori, banii erau atât de puţini… M-ai ajutat şi mă ajuţi şi acum, cand sunt la distanţă, iar mie mi-e atat de greu să îmi revărs adevăratele sentimente, faţă în faţă… Poate pentru că nu sunt cuvinte care ar putea exprima adevărul, poate că altul este rostul lor… Dar ştiu că ştii şi asta mă face fericită. 
  
La Mulţi Ani! 
  
Referinţă Bibliografică:
Din inimă, pentru tine, tată!... / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1517, Anul V, 25 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

VALIDARE ACCES CONFORM GDPR

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

TOP AUDIENȚĂ
POEZIE

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!