CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Cartea DADU-Lansare la SINAGOGA MARE,BUCURESTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CARTEA "DADU" de ADINA ROSENKRANZ-HERSCOVICI/LANSARE la SINAGOGA MARE din BUCURESTI  
 
Ieri 24 iunie a avut loc la Sinagoga Mare din Bucuresti lansarea cartii mele DADU,dedicata avocatului David Rosenkranz,tatal meu.  
 
A fost o dimineata emotionanta,care a inceput pe la 11.15 si s-a sfirsit spre ora 14.00,spre marea mea uimire!  
 
Vorbitorii au fost la inaltime si din punct de vedere al continututui ,si al exprimarii.  
 
Din Romania au vorbit dl.av.Vainer,presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania,care a si moderat in mod judicios si interesant acest matineu,dna prof.Anca Irina Ionescu, specialista in limbi slave si traducatoare poliglota, care a vorbit de activitatea tatei in timpul razboiului pentru ajutorarea si salvarea deportatilor din Transnistria,dl.Max Kurzberg,filolog si om de afaceri,care a depus marturie despre omul si juristul pe care l-a cunoscut in copilarie,cind acesta i-a salvat matusa de la incarcerare. .Din Israel ,dl Tesu Solomovici, care a avut o relatie de apreciere reciproca cu tatal meu , s-a exprimat cu fervoare despre acesta si despre toata activitatea sa in favoarea coreligionarilor sai..  
 
Actorii care m-au secondat la lecturile din carte s-au evidentiat prin seriozitate si talent: dna Cristina Deleanu si dl.Eugen Cristea. Multumesc tuturor pe aceasta cale.  
 
Si am mai fost si eu pe acolo,vorbind despre carte si despre tata ,recitând citeva texte , citind câte ceva,si sper ca am facut fata onorabil!  
 
A fost o premiera pentru mine sa vorbesc de pe podiumul de la Sinagoga Mare din Bucuresti,in cadrul unei lansari organizate de Federatie.  
 
Spre surpriza mea, mi s-au luat si niste interviuri pentru TV si radio, in romana si ebraica.  
 
Multumesc din inima Federatiei si reprezentantilor acesteia: dlor Robert Shorr si David Mircea Ionescu ,care au luat asupra lor organizarea lansarii ,dlui Aurel Vainer,ca si celor care i-au ajutat ca acest eveniment sa fie reusit.-tehnicieni,fotograf,personalul care a servit tratatia etc.  
 
M-a impresionat si sala Sinagogii Mari, atit de frumoasa si majestuoasa!  
 
Deci ,un matineu foarte reusit,cu un public captivat de tema evenimentului si de vorbitori/actori.  
 
Adina Rosenkranz-Herscovici.  
 
 
Imagine de la matineul organizat de FEDERATIA Comunitatilor Evreiesti din România  
 
Referinţă Bibliografică:
Cartea DADU-Lansare la SINAGOGA MARE,BUCURESTI / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2738, Anul VIII, 30 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!