|
‘'Am auzit odată o legendă care spunea că noi ne naştem în această viaţă că niste diamante perfect pure, fără nici o zgarietură şi fără nici un defect. Pe masură ce trecem prin diferite încercări şi greutăţi specific vieţii, stralucirea noastră interioară devine din ce în ce mai palidă, fiind ascunsă sub un strat de noroi.
Cand devenim adulţi, noi ascundem acest strat de noroi sub un nou strat strălucitor de ojă. Ne afisăm în faţa lumii exterioare acestă aparenţă fals-strălucitoare şi ne întrebăm de ce nimeni în jurul nostru nu pare impresionat de ea. În timp, mulţi oameni ajung să creadă că acest strat protector reprezintă însăşi esenţa lor. Drept urmare, ei îşi modelează întreaga identitate personală după chipul şi asemănarea lui.
Dacă suntem foarte norocoşi, viaţa ne oferă un dar, un ,,apel la trezire''. Uneori, din varii motive, noi putem strapunge stratul exterior al invelişului dur pe care ni l-am creat în jurul nostru, apoi şi celelalte straturi de noroi, şi putem surprinde un crampei din adevarata noastră strălucire interioară.
Dacă suntem şi mai norocosi, noi ne putem petrece tot restul vietii într-o călătorie de întoarcere acasă, în acest ţinut al frumuseţii şi libertăţii absolute. Descoperim astfel că am fost şi vom rămane de-a pururi una cu acest diamant interior de o frumusete absolută.''
Fragment din ”Călătoria” de Brandon Bays
|
|
Referinţă Bibliografică: Tu esti ceea ce cauti / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 792, Anul III, 02 martie 2013.
Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate. Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.
|
| Comentează pagina şi conţinutul ei:
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta. |
|
|
RECOMANDĂRI EDITORIALE |
|
Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.
Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.
Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.
Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.
E-mail: confluente.org@gmail.com
Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
|
|
|
TOP AUDIENȚĂ POEZIE
TOP AUDIENȚĂ SĂPTĂMÂNALĂ POEZIE
VALIDARE DE PAGINĂ
|