CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Cezarina Adamescu         Ediţia nr. 672 din 02 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

TRANDAFIRI ALBI LA UŞĂ - tabletă aniversară - CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

TRANDAFIRI ALBI LA UŞĂ  

 

Am aflat doar cu câteva ore înainte de aniversarea mea, că aurora, prevesteşte, nu doar astrul zilei – suveran – ci poate semnifica o mare surpriză şi bucurie. Tocmai la timp, fiindcă eram prăbuşită rău în propria mea stare.  

Un gest, o mare dovadă de preţuire, de prietenie, m-a făcut să nădăjduiesc că nu totul s-a sfârşit, ci că, totul poate începe. Pe cenuşa acelui sfârşit în care-mi ascundeam îndoielile.  

Şi iată că trandafirii virtuali, înrouraţi şi roşii precum sângele, primiţi cu vreo lună înainte  

au poposit la uşa mea, astă seară, în chip de trandafiri naturali. Între timp, se înnălbiseră. Dar tot degajau un parfum celest. Un superb aranjament floral, însoţit de o icoană-candelă, din care Maica Domnului cu Pruncul în braţe, mă binecuvânta, ca întotdeauna.  

Mi s-a părut că e un vis. Ce să caute la mine curierul rapid cu un buchet de trandafiri albi? Era o năzărire. Dar nu. Chiar erau aievea.
Un astfel de gest a avut darul de a mă lăsa înmărmurită. Şi acum sunt.
Mulţumirile ar trebui să reflecte starea mea spirituală, dar nu au atâta putere.
Maica Domnului şi-a găsit loc pe iconostasul meu, întins pe un perete, de sus, până jos. Mai e nevoie să spun cât de încântată sunt? Da, trebuie.
Maica Domnului (şi a mea, şi a noastră!) trebuie să aibă loc de cinste în casă, în inimă, în suflet. Aşa se cuvine.
Iubită Auroră, aţi reuşit să-mi faceţi o surpriză, cum n-am mai avut de 12 ani, de când a murit mama. De atunci nu mai am aniversări, sărbători, onomastici, Paşte, Crăciun şi toate celelalte.
Ei bine, acum încep să întrezăresc o rază, pe care aş putea urca, pentru a avea o perspectivă. Dacă vreţi, vă iau cu mine.
Ca să vă arăt Raiul Cezarei, maternitatea, locul unde se nasc copiii mei (cine să-i mai numere?) şi locul pe care l-am pregătit pentru ultimul popas printre oameni. Aici, în Raiul-Acasă, sunt eu, fără nici un fel de mistificare. Adică sunt eu, cea din scrierile mele.
 

Şi unde vă poftesc cu plăcere.  

 

CEZARINA ADAMESCU  

2 noiembrie 2012  

Referinţă Bibliografică:
TRANDAFIRI ALBI LA UŞĂ - tabletă aniversară - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 672, Anul II, 02 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!