CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

SFERA ALBASTRĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 

Sunt ca o pată într-o sferă albastră.
Nu ştiu unde se sfârşeşte cerul şi unde începe oceanul. Sunete diferite îmi inundă auzul. Pare a fi o orchestră ce îşi acordă instrumentele.
Privesc în dreapta. Câteva capete ies din albastru şi străpung albastru: Maria, Christa, Ruth, grupul acela numeros şi nedespărţit ca şi cum ar fi fraţi siamezi.
Îmi fac cu mâna. Le întorc salutul prin acelaşi gest, bucuroasă că nu sunt nevoită să spun: Guten Morgen Deutschland, Schweiz, Österreich...
Sunetele din stânga par mai grave. Se rostogolesc până la mine şi disting un” Dobroe utro”.
Zâmbesc. Pierdută într-o lacrimă a Oceanului Indian mă aflu tot la mijloc, împărţind politicos zâmbete în dreapta şi în stânga.
Nisipul fierbinte îmi arde tălpile.De undeva din faţă muzica pare lină, suavă şi parcă mă cheamă spre ea. Ape înspumate îmi îmbrăţişează gleznele fierbinţi. Îmbrăţişarea lor este atât de plăcută, muzica ce o aduc cu ele atât de fascinantă încât păşesc într-acolo. Încet, încet, apele cresc şi-mi cuprind genunchii.
O poartă se deschide ca şi cum sfera în care sunt ar avea mai multe încăperi.
În albastrul de după ea,o frumoasă femeie şi-a clădit din gânduri o insulă pe care îşi odihneşte trupul. Vrăjită de muzica ce o învăluie nu observă gândurile ce se risipesc în mici piese de puzzle.
Mai încolo, o scoică s-a deschis fiind gazdă bună pentru o alta ce nu vrea să-şi ude gleznele delicate. O tablă de şah se scurge printr-o altă poartă aducând cu sine trupuri ostenite de furtuna lăsată în urmă.
Simt îmbrăţişarea suavă cuprinzându-mi sânii şi îmi doresc să mă revărs în albastru.
Cineva îmi strânge încheietura mâinii.
O coardă a primei viori se rupe. Sunetul ei îmi izbeşte dureros timpanele:
- Ce faci? Nu ştii să înoţi.  

picturi: Mihai Catruna  

Moragalla
30.01.2013


 
Referinţă Bibliografică:
SFERA ALBASTRĂ / Helene Pflitsch : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 763, Anul III, 01 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Helene Pflitsch : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Helene Pflitsch
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!