CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

TOP AUDIENȚĂ
PROZĂ

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
PROZĂ


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Nicolae Nistor         Publicat în: Ediţia nr. 1903 din 17 martie 2016        Toate Articolele Autorului

BIOGRAFIE AUTOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nicolae Nistor  
  
NICOLAE NISTOR  
  
S-a născut în comuna Mihăeşti, Judeţul Vâlcea. A lucrat în Hidroelectrica, pe post de hidroenergetician. A colaborat la mai multe ziare după 1990, săptămânalul 7 Zile şi cotitdianul Actualitatea vâlceană - în calitatea de editor și ziarist. A avut participări la emisiuni TV şi Radio, locale și naționale. A publicat articole în revista Singur, revista online Popasuri Culturale Româneşti, revista Povestea vorbei, revista QPoem, Confluențe literare, revista eCreator, revista Singur, Rusidava Culturală, Poeții noștri (la unele dintre ele în calitate de redactor).  
  
Este unul din membri fondatori ai Societăţii Culturale „Anton Pann”, membru al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova şi participant activ la lansări de carte, unde a susținut mulți autori cunoscuți sau la început de drum.  
  
Publică cotidian pe Facebook, pe profilul personal dar şi în multe reviste online și pe grupuri literare. Apariţii în antologiile Vise târzii” , ”Limba noastră Eminească”, ”Culegere antologică de poezie contemporană”, editate de Editura Naţiunea și lansate la Târgul Internațional de carte BOOKFEST 2014, BOOKFEST 2015 și la GAUDEAMUS 2014.  
  
Este inclus în antologiile revistei online Popasuri Culturale Românești - Suflet Nemuritor, Nemuritorii Cuvintelor, Iubirea dincolo de vis, lansate la Baia Mare, în Biblioteca “Nicolae Steinhardt”. A publicat în Culegerea de texte religioase ”Ochi de Lumină”, la editura ”VITAL Prevent Edit”, în Antologia Mama și Antologia Tata.  
  
În 2014, a editat volumul de versuri „Scrisori către Eva” la editura “SINGUR” cu lansări la Biblioteca “Astra” din SIBIU, Salonul de carte Târgoviște, la BOOKFEST 2014, la sărbătorirea celor 31 de ani de la înfiinţarea Societăţii Culturale Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, la Viena (Austria) cu ocazia sărbătorii Europei. Volumul a fost premiat de editura Singur, de Societatea Culturală “Anton Pann” şi Radio Unirea din diaspora românească. Volumul a fost bine primit de cititori şi mediile literare şi cu referiri critice ale lui Mihai Antonescu - membru USR, Alexandru Petria, Doru Dăncuș - membru U.S.R., Florian Copcea - membru USR, Mihaela Rădulescu, Cornel Udrea - membru USR.  
  
Volumul ”Scrisori către Eva” a fost prezentat la televiziunile: ”ETALON” si ”VTV” din Rm. Vâlcea.  
  
În 2015 publică volumul de versuri Îngerul timpului, la Editura Singur, prefațat de Dan Şalapa. Îngerul timpului a fost lansat la Biblioteca “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea , unde au vorbit despre carte Ilorian Păunoiu - membru USR, Dumitru Sârghie – membru UZR, prof. dr. Mihaela Rădulescu, Liliana Hinoveanu - redactor Radio Craiova şi poeta Daniela Tiger. Îngerul timpului a avut peste 15 lansări şi a fost prezentată prin Caravana Culturii în 8 orașe din țară. Volumul a beneficiat de o recenzie critică în FILOVERBA 2.  
  
Volumul a fost prezentat la Gaudeamus 2015 de către Mihai Antonescu – membru USR, la standurile BETA şi Antim Ivireanul.  
  
După o riguroasă selecție a fost cuprins în Antologia „Scrisul de azi” din 2015 a editurii Singur.  
  
În 2016 a publicat volumul de versuri Baleiajul vieții sau impedanța spaimei care a fost prezentat la Curtea de Argeș, Drăgășani şi la Rm. Vâlcea în contextul Festivalului Național de Umor, cu referinţe critice ale poetului NICOLAE DRAGOȘ - membru USR. A publicat volumul de versuri Iubire cu gust de marsala, apariţia fiind considerată un eveniment de către Dan Șalapa.  
  
În prezent are în pregătire un volum de versuri, un volum de cugetări și aforisme, altul de povestiri neterminate și un roman. Are în curs de apariţie volumul de versuri DINCOLO DE ÎNTUNERIC  
  
 
  
 
  
 
Referinţă Bibliografică:
BIOGRAFIE AUTOR / Nicolae Nistor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1903, Anul VI, 17 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Nicolae Nistor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nicolae Nistor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

VALIDARE ACCES CONFORM GDPR

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

TOP AUDIENȚĂ
POEZIE

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!