CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

George ROCA prezintă: ADRIAN MUNTEANU ŞI POVESTEA PREMIULUI NUX
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Librăria OKIAN Braşov, Editura şi Fundaţia ARANIA Braşov, prin Grupul de litere-sunete-şi-culori „CAII VERZI DE PE PEREŢI”, vă invită joi 29 noiembrie 2012, orele 17:00, in cadrul Librăriei Okian, strada Mureşenilor Nr. 1, la o întâlnire cu poetul Adrian Munteanu şi POVESTEA PREMIULUI NUX  
Invitat de onoare: cvartetul „GUADEAMUS” al Filarmonicii Braşov  
Moderator : Laurentiu-Ciprian Tudor  
***  
 
POVESTEA PREMIULUI NUX  
 
Cu o lună în urmă, Comitetul de organizare al primei ediţii a Târgului Internaţional de Carte de la Milano ( MILANO BOOK FAIR- 2012), manifestare aflată sub patronajul Comisiei Europene, i-a decernat poetului Adrian Munteanu marele premiu al manifestării:PREMIUL EUROPEAN DE POEZIE NUX. Premiul s-a acordat pe baza unei monitorizări făcute timp de mai mulţi ani, poetul român având 7 volume de sonete publicate în perioada 2005-2011. Potrivit Comunicatului emis de organizatori, premiul Internaţional de Literatură NUX este acordat „scriitorilor curajoşi aleşi de Comitetul Intern al Târgului de carte, care s-au distins în lumea artistică şi au adus o contribuţie culturală majoră pentru umanitate”. Ca o incununare a tuturor evenimentelor legate de manifestarea de la Milano, cu câteva zile în urmă Adrian Munteanu a primit, oficial, invitaţia de a face parte din Comisia Europeana a Premiului Literar International NUX, alături de scriitorii Douglas Preston, Wolfgang Hohlbein şi profesorii Giuseppe Serpillo Salbati şi Francesca Paci. Potrivit invitaţiei primite de la Milano, cei nominalizaţi vor alcătui „cea mai severa comisie a literaturii europene”:  
 
„ Milano 8 Novembre 2012  
Giuria Premio Internazionale NUX 2013  
Pregiato dr. Adrian Munteanu  
 
„E' con onore che la invitiamo a fare parte permanente della Commissione Europea del Premio Letterario NUX. Lei assieme a Douglas Preston, Wolfgang Hohlbein, il professor Giuseppe Serpillo, la professoressa Francesca Paci e altri illustri ricercatori, sarete il punto di forza di una nuova letteratura europea.  
 
Lei potrà segnalarci scrittori meritevoli edi vero talento (non ci interessano la quantit" di pubblicazioni ma la qualità delle stesse) che porteremo davanti alla commissione e potrà giudicare liberamente i lavori degli scrittori concorrenti al Premio di Poesia Europea NUX, al Premio Letterario Internazionale 2013.  
 
Sarà cosa gradita ricevere la sua preziosa conferma in modo da poterle mandare informazioni sul lavoro.  
 
distinti saluti  
 
MJM Srl - Div. SIL Via Farga  
20 - 20821 Meda Mb  
tel. 0039.0362.1788682  
fax 0039.0362.1788758  
 
***  
 
În cadrul întâlnirii de joi, ora 17, de la Libraria Okian, se va derula parcursul întâmplărilor de până la primirea recentului premiu, se va prezenta pliantul bilingv difuzat cu ocazia Târgului milanez de carte, vor fi înfăţişate fotografii, vor fi difuzate inregistrări video din momentul premierii, se vor prezenta statueta, diploma şi catalogul manifestării. Poetul Adrian Munteanu va completa prezentarea cu un recital de sonete. Îi vor fi alături si vor susţine un recital, membrii cvartetului Gaudeamus, al Filarmonicii Braşov, unul dintre cele mai iubite si apreciate colective muzicale cu care a înregistrat succese pe diferite scene.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA prezintă: ADRIAN MUNTEANU ŞI POVESTEA PREMIULUI NUX / George Roca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 697, Anul II, 27 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!