CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

George ROCA prezintă: LA UNIVERSITATEA DIN ORADEA A APĂRUT O REVISTĂ DE SOCIOLINGVISTICĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
în luna martie 2014, la Oradea, a apărut primul număr al „Revistei de sociolingvistică”, sub îndrumarea d-nei lector universitar Dr. Valerica Draica. În urmă cu trei ani aceasta a înfiinţat şi a îndrumat „Cercul literar de Sociolingvistică”, al studenţilor filologi, unde aceştia au avut posibilitatea să facă dovada măiestriei lor scriitoriceşti, prezentând la şedinţele lunare articole cu o tematică diversă, la început, apoi îndreptându-se din ce în ce mai mult spre domeniul sociolingvistic.  
 
Revista va avea o apariţie semestrială, în care studenţii de la Litere să trateze subiecte specifice de sociolingvistică, eseuri despre limba, cultura şi tradiţia românească, dar şi articole în care să fie explicate unele probleme din ortografia noastră actuală.  
 
D-na coordonator, profesoara Valerica Draica, afirmă în articolul introductiv al revistei că „Cercul de Sociolingvistică încearcă să abordeze această disciplină nouă şi modernă, care s-a dezvoltat în secolul al XX-lea. În acest sens, activităţile noastre urmăresc să dezvolte o serie de abilităţi necesare să înregistreze şi să aprecieze relaţia dintre limbă şi societate, diversitatea sau unitatea lingvistică, determinate de anumiţi factori sociali, să diferenţieze formele de existenţă ale limbii în raport cu grupurile sociale care o folosesc, să comenteze varietăţile de exprimare a acestora şi să localizeze interlocutorul după modul de a vorbi”.  
 
Redactorul şef, studenta, Renata Uşvat, prin articolul ei din primul număr, doreşte să prezinte anumite schimbări din noul DOOM 2: „Spre deosebire de un dicţionar obişnuit, această prezentare are şi caracter corectiv, atrăgându-se atenţia asupra formelor considerate greşite, care trebuie evitate”. Astfel, „Revista de Sociolingvistică” este o nouă apariţie în peisajul orădean universitar, cu scopul de a surprinde evoluţia dar şi statornicia limbii române într-un context continuu de internaţionalizare a limbilor.  
 
„Avem speranţa că publicaţia noastră, timidă pentru început, coloră în întregime, chiar dacă are un cuprins redus (doar 12 pagini), se va bucura de-acum de aprecierea multor studenţi filologi, pe care îi aşteptăm cu noi articole pentru a putea edita un al doilea număr până la vară!” mai afirmă cei din conducerea redacţiei ineditei reviste.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA prezintă: LA UNIVERSITATEA DIN ORADEA A APĂRUT O REVISTĂ DE SOCIOLINGVISTICĂ / George Roca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1200, Anul IV, 14 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!