CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

FESTIVALUL ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY EDIŢIA A XII-A (1 MAI 2011)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MIC & Associates şi săptămânalul româno-american ZIUA USA organizează Festivalul „Ziua României pe Broadway, eveniment care atrage romanii din America de Nord şi de pretutindeni. Festivalul se desfăşoară pe Broadway, în districtul financiar din Manhattan. Locuitori din zona metropolitană a New York-ului, turişti, diplomaţi, oameni de afaceri, lideri ai comunităţii româno-americane şi feţe bisericeşti, precum şi alte personalităţi, participa la acest eveniment.  
  
În timpul festivalului, inima financiară a oraşului New York, de la Wall Street la Fulton şi Broad Street, sărbătoreşte cultura, istoria şi tradiţiile romaneşti. Reprezentanţi ai guvernului american şi ai primăriei oraşului New York, împreună cu omologi români, participa la ceremonia de deschidere a Festivalului. Numeroase organizaţii romaneşti şi americane îşi prezintă şi promovează produsele şi serviciile. Mâncăruri şi băuturi tradiţionale romaneşti sunt servite. Sunt expuse obiecte de artă populară. Artişti şi cunoscuţi muzicieni incântă audienţa de la cea mai mare întâlnire a românilor din afara graniţelor ţării. Seara de închidere a festivalului găzduieşte cina de gală, oferită sponsorilor, de către organizatori.  
  
Scopurile Festivalului „Ziua României pe Broadway”: 
  
Promovează valorile culturale romaneşti cu ajutorul presei scrise, radioului şi televiziunii. Promovează imaginea companiilor participante, şi a sponsorilor (tipărit: broşura, audio-video: radio şi televiziune) 
  
Promovează pe piaţa americană produsele şi serviciile firmelor romaneşti participante. Mediază negocieri pentru companiile româneşti participante. 
  
Istoricul Festivalului „Ziua României pe Broadway”: 
  
Festivalul a fost organizat pentru prima dată în luna aprilie 2000 de către Ştefan Minovici, fondator şi Preşedinte al MIC & Associates, companie de consultanţă de afaceri de pe Wall Street. De atunci, festivalul a devenit o tradiţie şi a crescut cu fiecare ediţie fiind difuzat live unei audienţe de peste 10 milioane de telespectatori.  
  
Duminică 1 Mai 2011 – A DOUĂSPREZECEA EDIŢIE A FESTIVALULUI 
  
MIC & Associates şi ZIUA USA va invită să participaţi la cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului „Ziua României pe Broadway” pe legendara arteră newyorkeză.  
  
MIC & Associates împreună cu Fundaţia Culturală “Fraţii Minovici” vor organiza cea de-a douăsprezecea Duminică, 1 mai, inima financiară a New York-ului vă celebra cultura, istoria şi tradiţiile româneşti. Vor fi servite nu numai mâncăruri şi băuturi româneşti, dar şi servicii sau produse ale companiilor româno-americane locale. 
  
Printre invitaţii de onoare din acest an se numără Ministrul român al Mediului, Excelenţa Sa, Domnul Laszlo Borbely, reprezentanţi ai administraţiei locale newyorkeze, împreună cu omologi români şi lideri ai comunităţii româno-americane. Anul acesta se estimează participarea a aproximativ 25.000 de persoane la această manifestare: turişti, români-americani, oameni de afaceri, oficiali ai bisericii, diplomaţi sau demnitari locali. 
  
Anul trecut, în luna aprilie, Guvernatorul statului New York, David A. Paterson, a înmânat domnului Ştefan Minovici, preşedintele MIC & Associates şi organizator al festivalului, o proclamaţie istorică şi fără precedent prin care luna mai a anului 2010 a fost declarată „Luna Tradiţiilor Româneşti” în întregul statul.  
  
Iată ce ne declară faimoasa cântăreaţă de origine română Lia Lungu, pezentă la toate festivalurile româneşti de pe Broadway: „Vă aşteptam la cea mai prestigioasă manifestare de acest gen dinafară graniţelor ţării. Pentru o zi, vestitul Broadway, va vibra româneşte. Pentru o zi vom fi mai aproape, dincolo de distanţele care ne despart. Pentru o zi peste jumătate de milion de oameni din întrega lume – localnici, vizitatori ai mării metroplole, telespectatori – se vor delecta cu festivalul nostru. Pentru o zi... NEW YORK va fi ROMÂNIA!” 
  
Programul festivalului:  
  
11:00–11:45 
  
Deschiderea oficială a Festivalului – Mihaela Şerban, moderatoarea festivalului, va face un scurt istoric al manifestării şi va prezenta participanţii şi sponsorii din acest an. Dansuri populare excutate de grupă mare de copii a ansamblului „Banatul” din Queens.  
  
11:45–12:15 
  
Dansuri populare: ansamblul „Trei Scaune” din Judeţul Covasna.  
  
12:15–12:30 
  
Recital de muzică popular susţinut de Lia Lungu şi Marius Moldovean. 
  
12:30–13:00 
  
Dansuri populare executate de grupurile de copii mici şi mijlocii ale ansamblului “Banatul” din Queens 
  
13:00–13:30 
  
• Mesajul de bun venit al lui Ştefan Minovici, fondator şi organizator al Festivalului Ziua României pe Broadway. 
  
• Mesajul Primarului oraşului New York, Michael R. Bloomberg. 
  
• Mesajul Ministrului Mediului şi Pădurilor din România, Excelenţa Sa Laszlo Borbely. 
  
• Mesajul Ambasadorului României la Naţiunile Unite, Excelenţa Sa Simona Miculescu. 
  
• Mesajul Consulului General al României la New York, domnul Marian Pârjol. 
  
13:30–14:00 
  
Concert Pop-Opera: Romeo & Julia Saleno. 
  
14:00–14:30 
  
Teatru scurt: „O trecut şi asta” – Povestea lui Tudor Badea. 
  
14:30–15:00  
  
Recital Muzică Pop: Duo International (Mirela şi Nicky). 
  
15:00–15:30 
  
Recital Muzica Populară: Natalia Sandu şi Mihai Donca 
  
15:30–16:00 
  
Dansuri populare: ansamblul „Trei Scaune” din judeţul Covasna. 
  
16:00–17:00 
  
Recital Lia Lungu, Duo International şi Ani Stanciu 
  
17:00–17:30 
  
Concert Pop-Opera: Romeo & Julia Saleno 
  
17:30–18:00 
  
Închiderea Festivalului. 
  
Organizatorii îşi rezerva dreptul de a modifica programul pe perioada festivalului. Între momentele artistice prezentate mai sus vor avea loc tombole şi concursuri organizate de sponsori. 
  
Contact  
  
New York 
  
Cristina Minovici 
  
45 Broadway, Suite 2230, New York,  
  
NY 10006  
  
Tel: (212) 668-0300  
  
Fax: (212) 668-1791  
  
E-mail: cminovici@mic-associates.com 
  
Bucharest, Romania  
  
Octavian Albu 
  
Tel: (+40)722 530 542 
  
E-mail: info@mic-associates.com 
  
Marketing & PR 
  
Tonic Agency  
  
Tel: (+40) 722-530542 
  
Fax: (+40) 21-3269012  
  
E-mail: office@tonicagency.com 
  
______________________________ 
  
A consemnat,  
  
George ROCA 
  
Rexlibris Media Group 
  
27 aprilie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
FESTIVALUL ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY EDIŢIA A XII-A (1 MAI 2011) / George Roca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 120, Anul I, 30 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!