CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Dumitru Panţuru, un primar care ştie să aprecieze valorile
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Movila Miresii este o frumoasă localitate a judeţului Brăila, nu doar datorită lucrărilor de infrastructură pe care le-a suferit de când primarul Dumitru Panţuru o conduce, ci şi datorită vlăstarelor ce şi-au găsit rădăcinile pe acest tărâm. Indiferent care va fi umbletul nostru prin lume, punctul de început - şi-mi place să cred că şi cel final!- al oricărui om, va fi tărâmul natal. Acel univers în care se ascunde ideea de ,,acasă” şi pe care-l vom purta mereu în suflet.  

De pe meleagurile movilene, a răsărit o astfel de floare, care a îmbrăţişat calea muzicii populare, Nicoleta Ghelase, elevă în clasa a XI-a, a Liceului de Artă Hariclea Darclee din Brăila. O voce deosebită, ce culege multe aplauze şi aprecieri din partea celor ce o ascultă. Nicoleta a venit sâmbătă, 25 mai 2013, să-şi încânte consătenii, interpretând un colaj de cântece la debutul şi la finalul Concursului ,,Zestrea movilenilor”, ediţia a III-a, activitate ce s-a derulat la Casa de Cultură, Movila Miresii.  

Şi pentru că valorile trebuie promovate şi recunoscute mai întâi la ele acasă, primarul movilean, Dumitru Panţuru, a promis că săptămâna viitoare îi va dărui acestei tinere talentate un costum naţional. Cu ochii umezi de emoţie, pentru surpriza făcută, Nicoleta Ghelase, fostă elevă a şcolii movilene, a mulţumit pentru gestul minunat al primarului, deoarece chiar îşi dorea un astfel de costum. Şi, poate, nu întâmplător în preajma zilei de 1 iunie vine acest cadou pentru Nicoleta, deoarece copiii localităţii movilene vor primi şi alte daruri din partea Consiliului Local Movila Miresii, la data de 1 iunie, însă despre acest lucru voi vorbi într-un material viitor.  

Alăturăm şi noi urarea noastră de cea a domnului primar Dumitru Panţuru, şi-ţi dorim, dragă Nicoleta Ghelase, să aduni cât mai multe succese şi premii în palmaresul tău artistic, să continui să ne deschizi uşa inimii cu vocea ta caldă şi să revii întotdeuna cu drag în mijlocul consătenilor tăi care te iubesc.  

 

Cornelia Vîju  

Referinţă Bibliografică:
Dumitru Panţuru, un primar care ştie să aprecieze valorile / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 876, Anul III, 25 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!