CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Pamflet >  Cozi de papagali

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 • Nimeni nu poate a nega existenta diversă a papagalilor, cu o coadă ceva mai scurtă e tot un papagal, dar în acelaşi timp, e şi mai clar pentru toţi că un papagal cu o coadă scurtă nu e la fel cu un papagal care are coada întreagă.
  Mai sunt papagalii deosebiţi şi pe alte criterii...eu însă am ales numai aceste două exemple.
  De aici toată încurcătura!
  Vă daţi seama de ce am ales numai acest context, altfel încurcătura era şi mai imposibilă de-a fi definită.
  Acum, dacă am început a scrie despre ei în mod evident, special, asta înseamnă că îi consider diferiţi de papagalii obişnuiţi.
  Se poate spune limpede.
  Însă dacă nu îi aminteam deloc şi mă prefac că nu observ nici o deosebire între un papagal cu coada întreagă şi unul cu coadă scurtă, s-ar putea să mă bănuiască de interese ...
  Da, vreun interes... să mă prefac că nu observ ceva ce văd cu toţii, sau că nu îndrăznesc să abordez subiectul şi vreau să mă eschivez de la luarea unei poziţii în problema papagalilor cu o altfel de coadă.
  De ce, vedeţi cum stă problema?
  Din clipa în care apare subiectul, la mine ori la alţii, chiar din prima clipă în care ai schiţat o singură frază ori ai scris câteva cuvinte despre papagalii cu coadă scurtă, cititorul va încerca numaidecât să ghicească dacă tu, cel care ai schiţat sau ai scris, eşti unul cu coadă lungă sau unul cu coada scurtă.
  Fireşte, de la prima privire a textului, cititorul doreşte să vadă de care eşti, ca să ştie cum să înţeleagă ceea ce ai schiţat, ce ai scris.
  Este o regulă ce rămâne întotdeauna aceeaşi:
  Dacă te simt că ai coada întreagă, cei cu coada întreagă te vor lua în serios doar atunci când vor simţi că îi apostrofezi şi îi pui la punct pe cei cu coada scurtă.
  Dacă te simt că ai coada scurtă, scena se repetă implicaţi fiind cei cu coada scurta
  Însă atenţie!
  Dacă te apuci să iei apărarea celor cu o altfel de coadă decât a ta, atunci e rău de tot.
  Vor duşmăni fiinţa ta şi pe cei, pe care vroiai să-i aperi. Pentru ei vei rămâne în continuare, la nesfârşit unul din tabăra celorlalţi, care-şi bagă coada în treburile lor.
  Indiferent cum te-ai strădui să tratezi dilema, ea rămâne spinoasă.
  Maximă precauţie, poţi fi şi oricât de gingaş în a trata-o, dacă te apropii de ea, tot te vei înţepa la cel puţin un deget.
  Niciodată nu vei scăpa fără traume.
  Nu scapi nevătămat!
  Te învinuiesc, ori confraţii cu aceeaşi coadă, ori ceilalţi!
  Iar restul... va lua de fiecare dată ori partea unuia ori a altuia, în funcţie de interesele de moment şi de necesităţile...fireşti.
  O dilemă ce a stârnit întotdeauna ceartă şi ură între familiile de papagali.
  Măiii!!!
  Dacă până şi papagalii - deci frate cu frate - nu se mai înţeleg bine între ei, şi asta doar din cauza unei bucăţele de coadă în plus sau în minus.
  Vedeţi, compoziţia chimică a salivei în condiţii climaterice diferite, a fost de când se ştie, un stimulent în felul lor de a gândi despre papagalii care diferă între ei prin lungimea cozii.
  Însă de unde le-a venit lor idea ? şi ce idee!!!
  Gustul papagalilor diferă şi el, în funcţie de lungimea cozii?...
  Nu săriţi să mă întrebaţi, că nu ştiu!
 
 
Copyright © 2012 Designed & Coded by Gheorghe Serbanescu  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Cozi de papagali / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 600, Anul II, 22 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!