CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

TOP AUDIENȚĂ
PROZĂ

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  CE ZI FRUMOASĂ _ TALESTRI, REGINA AMAZOANELOR _ Capitolul IV
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

- Ce zi frumoasă!  

Talestri deschise uşa salonului căptuşit cu lemn de brad şi se aşeză, ca o răsfăţată, pe jilţul de lângă fereastra întredeschisă. Soarele trimitea tăişuri galben-aurii prin draperia de un alb transparent, asemeni unei pânze de paianjen, accentuând reflexele părului ei, cu nuanţe neobişnuite, de violet.  

- Uite cui îi e bine! se auzi vocea Burneshei din pragul uşii.  

Comandantul o iubea pe prinţesa amazoanelor, de parcă ar fi fost fiica ei, şi îi era credincioasă chiar dacă îi amintea de amazoanele-fruntaş. Vedea în ea o viitoare regină, chiar dacă un pic răsfăţată, dar cu intuiţia şi puterea zeilor Anunnaki, căci aceştia erau strămoşii ei.  

- Burneshaaaaaa! Eu zic să vezi de amazoanele tale şi mă laşi, măcar o dată, să îmi beau ceaiul de dimineaţă în linişte. Nu-i aşa, Aela?  

Talestri privi către prietena ei cea mai bună, aceasta stătea în poziţie de drepţi lângă o fereastră.  

- Aşa o fi, draga mea surioară, încuviinţă ea. Totuşi, ar trebui să îţi comunic faptul că Burnesha ne va însoţi şi la “vânătoarea” noastră.  

Talestri începu să râdă cu hohote. Lăsă, pe măsuţa rotundă de lângă ea, bucată de lipie cu miere din care apucase să guste şi se ridică din jilţ. O îmbrăţişă pe Burnesha şi, după ce se aşeză din nou, în jilţul ei continuă:  

- Adevărul este că, de când mă ştiu, Burnesha a fost umbra mea. Chiar mă gândeam cum ar putea fi… altfel…  

- Charie! Charie! Maiestateee! se auzi o voce de bărbat.  

Arestes intră, gâfâind, în salon şi se opri lângă Burnesha. Aceasta îl privi uimită şi-l întrebă:  

- Nici n-am plecat şi deja îţi intri în rol de şef? Ei, să zicem că pe moment pot aprecia asta. Ia zi, ce-i aşa urgent?  

- Zeii din Esagila i-au atacat pe igigi?  

- Şi-au atacat proprii scalvi? întrebă uimită Talestri, rămânând cu gura căscată.  

- Era de aşteptat, draga mea, se auzi vocea reginei Diossippe.  

Aceasta întră, vădit grăbită, în încăpere şi se aşeză, comod, în jilţul de lângă fiica ei. Îşi luă cana de ceai, deja pregătită, şi, închizând ochii, sorbi din ea de parcă ar fi gustat din nectarul zeilor. Privi către ceilalţi, care aşteptau să continuie discuţia. Diossippe zâmbi şi întrebă:  

- Totuşi, nu văd care e problema noastră?!  

Burnesha îi făcu semn lui Arestes să răspundă. Acesta se fâstâci un pic, apoi, prinzând curaj, începu să vorbească:  

- Draga mea regină Diossippe, am primit astăzi de la Druida-Mamă nişte licori pentru “vânătoarea” prinţesei Talestri…  

Arestes zâmbi şmechereşte către Burnesha, iar aceasta îl înghionti în semn să continuie.  

- Druida-Mamă a trimis şi o scrisoare, continuă Arestes, prin care ne solicită ajutorul. Se pare că s-au amestecat în treburile zeilor ajutându-i pe sclavii igigi.  

Diossippe deveni nervoasă. Se ridică din jilţ şi se îndreptă spre Arestes. Acesta se ascunse, instinctiv, după Burnesha. Regina zâmbi şi, întorcând spatele celor doi, se îndreptă spre fereastra unde stătea Aela şi zise:  

- Dacă Druida-Mamă ne-a cerut ajutorul, va trebui să facem acest lucru. Este riscant, zeii din Esagila sunt puternici, foarte, dar cu puţin noroc, poate ne iartă şi înţeleg că am fost forţate de împrejurări. Draga mea Burnesha, ştiu cât de mult îl venerezi pe Antal, dar ştii şi cât de multe le datorăm druidelor. Sunt surioarele noastre…  

- N-am putea lăsa chestia cu “surioarele” pentru altă dată? o întrerupse Arestes?  

- Cam nepoliticos… dar ce poţi întelege tu, Arestes? Din nefericire pentru tine, nu te-am iniţiat destul, astfel încât să înţelegi cât de mult înseamnă promisiunea unei amazoane şi respectul pentru tratatele încheiate.  

- Şi totuşi, Diossippe, adăugă Burnesha. Să luptăm cu… zeii din Esagila sună aşa, cam ireal…  

- Ţi-e frică, draga mea? o întrebă Diossippe ironic.  

- Bineînţeles că nu! răspunse prompt amazoana.  

Regina se apropie de general şi îi şopti la ureche:  

- În sfârşit, te poţi bucura de şansa de a lupta lângă Antal. Ce mai contează de partea cui…  

Diossippe se duse iar lângă masa rotundă, luă câteva înghiţituri de ceai şi, după ce puse ceaşca de lut la locul ei şi bătu de trei ori din palme, adăugă:  

- Burnesha, tu vei rămâne şi vei face planul de atac împotriva celor din Esagila. Arestes va fi mâna ta dreaptă. Talestri, tu mergi cu fetele tale să-ţi vezi de “vânătoare”. Nu e cazul să te amestecăm în afacerea asta, suntem deja prea mulţi implicaţi.  

Vădit nemulţumită şi nervoasă, regina părăsi încăperea. Talestri zâmbi forţat către ceilalţi. Nu avea chef nici de “vânătoare”, nici de “afacere”.  

 

 

Referinţă Bibliografică:
CE ZI FRUMOASĂ _ TALESTRI, REGINA AMAZOANELOR _ Capitolul IV / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1210, Anul IV, 24 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

TOP AUDIENȚĂ
POEZIE

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!