DECLARAŢIE GDPR

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

TOP AUDIENȚĂ
PROZĂ

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  VISUL LUI TALESTRI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

- Vreau să zboooor! Vreau să zboooor!  

Glasul copilei se auzi, asemeni unui clopoţel, printre stâncile înverzite. Fetiţa simţi, din plin, aerul cald, primăvaratic, furişându-se pe lângă urechi. Mâinile vânjoase ale tatălui o mai rotiră de câteva ori, după care o lăsară în jos, pe iarba încă fragedă şi umedă. Acesta o privi cu ochii plini de dragoste, aşa cum îşi priveşte un părinte odorul pe care nu l-a văzut de multă vreme. Fetiţa i se aruncă în braţe şi, cuprizându-l cât putea ea de tare cu mâinile ei mici, îi şopti:  

- Te iubesc, tăticule! Mi-a fost atât de dor de tine! Te rog să nu mai pleci!  

Talestri se trezi brusc. Vântul pătrundea prin cele două ferestre întredeschise. Probabil zgomotul acestora o trezi. Încercă să îşi alunge imaginile visului, deşi ştia cât de mult o apăsau acele amintiri… “Sunt o amazoană” îşi spuse ea şi, după ce se asigură că a închis bine ferestrele, se cocoţă înapoi în pat. Îşi duse genunchii la piept şi, privind în gol, îşi zise: “Mâine e ziua cea mare, voi pleca în căutarea alesului, celui care va contribui la perpetuarea amazoanelor. Trebuie să fiu foarte atentă la ce voi alege. Să fie oare brunet sau blond? Ah! Ce mai contează? Ideea este să fie din neam bun şi să fie un gladiator, un expert în mânuirea armelor, aşa cum va trebui să fie şi fiica-amazoană… Şi dacă va fi un băiat? Hm… iar mă gândesc numai la tâmpenii. Trebuie să fiu optimistă, chiar nu mi-aş dori un alt Arestes.” Imaginea verişorului ei o înveseli. Liniştea nopţii se tulbură de râsul ei cristalin. Ochii ei mari, de un violet intens, se subţiară de plăcere. Se spunea că seamănă mult cu tatăl ei, se bănuia ca acesta ar fi Antal, iar culoarea nemaiîntâlnită a ochilor şi părului ei, albastrui-violet, s-ar fi datorat tocmai acestei uniuni dintre roşcata regină, Diossippe, şi blondul zeu, cu păr azuriu.  

Talestri se întinse sub plapuma de lână şi, surâzând, închise ochii. O aşteptau zile grele, ştia asta.  

 

Referinţă Bibliografică:
VISUL LUI TALESTRI / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1207, Anul IV, 21 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

TOP AUDIENȚĂ
POEZIE

TOP AUDIENȚĂ
SĂPTĂMÂNALĂ
POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!