CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

7 martie: sf. Efrem, episcopul Tomisului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Despre Efrem, episcopul Tomisului, nu se cunosc prea multe date dar este sigur că acesta s-a născut în sudul Dunării din părinţi creştini care s-au îngrijit de educaţia sa religioasă. A mers să se închine la Mormântul Domnului unde a fost hirotonit preot, ajungând ucenic al patriarhului Hermon (300-314) al Ierusalimului. A fost apoi trimis de acesta să-i păstorească pe creştinii daco-romani din Episcopia Tomisului unde a şi convertit numeroşi daco-romani, sciţi, traci, goţi, greci şi capadocieni, exilaţi din diverse motive pe pământul Scitiei Minor.  

A răscumpărat de la moarte sclavi cărora le făcea cunoscută lumina credinţei în Hristos. S-a ocupat şi de răscumpărarea moaştelor mucenicilor martirizaţi pe care le îngropa în ascuns, zidind apoi locaşuri de închinăciune deasupra lor şi rânduind preoţi care slujeau Sfânta Liturghie în timpul nopţilor.  

A fost prins în timpul prigoanei lui Diocleţian din 304 şi întemniţat la Cherson în Crimeia unde a suferit multe chinuri pentru a se lepăda de Hristos şi a jertfi idolilor. A suportat totul cu bărbăţie punându-şi viaţa în slujba Mântutitorului.  

A suferit martiriul la 7 martie 304 prin tăiere cu sabia, primind cununa vieţii veşnice în împărăţia cerească.  

Tot astăzi pomenirea lui Vasileus, Evghenie, Agatodor, Capiton, Elpidie şi Eterie, episcopi ai Chersonului.  

Referinţă Bibliografică:
7 martie: sf. Efrem, episcopul Tomisului / Ion Untaru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1162, Anul IV, 07 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!